MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Feta boregi
Vegetarisch gerecht

Feta boregi

Details

Boregi is Ottomaans voor 'pastei'. Deze pastei van dun krokant deeg is gevuld met feta, spinazie en verse dille en is fris van smaak. De waldorfsalade heeft door de saffraan in de dressing en verse munt in de salade een Midden-Oosters tintje en is in tegenstelling tot de klassieke waldorfsalade helemaal niet vet.

Ingrediënten

Spinazie, bleekselderij, appel, komkommer, gemengde sla, groene paprika, verse dille, munt en peterselie, witte ui, knoflook, donkere linzen, feta van schapen- en geitenmelk, yoghurt, walnoten, filodeeg (van tarwebloem), gepasteuriseerd scharrelei, sesamzaad, sumak, piment, komijnzaad, rozijnen, witte wijnazijn, honing, saffraan, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de boregi op het bakpapier onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de waldorfsalade en dressing (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de boregi op het bakpapier onafgedekt gedurende 2 tot 4 minuten. Serveer met de waldorfsalade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De dressing is zo mooi geel van kleur door de saffraan die ik erin doe.
Uitverkocht voor deze dag