Fazantenworstjes met rode kool
Klassieker

Fazantenworstjes met rode kool

Details

Aardappelen, groenten, vlees, maar dan met een twist. De worstjes van fazant die ik voor dit gerecht gebruik, worden door onze slager speciaal voor ons gemaakt. De rode kool stoof ik met verse rozemarijn, laurier en kaneel en krijgt door de port een intense smaak. Erbij serveer ik goudbruin gebakken krieltjes en een zelfgemaakte jus.

Ingrediënten

Fazantenworstjes (fazantenvlees, varkensvlees, scharrelei, tarwe, maisstroop, citroen, koriander, gember, chili, foelie, kruidnagel, kardemom, peper & zout), rode kool, krieltjes, witte ui, rode port, appelstroop, roomboter, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, sinaasappelschil, kruidnagel, steranijs, kaneel, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), peper & zout.

Opwarmen

Oven 15-20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rode kool met de worstjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de krieltjes onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de jus in klein pannetje op vuur, of ovenvast schaaltje afgedekt in oven tot heet.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de rode kool met de worstjes en de krieltjes beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm de jus in klein pannetje op vuur, of in het plastic bakje zónder deksel in de magnetron voor 30 seconden tot 1 minuut.

Leuk om te weten

De uienjus maak ik van zacht gestoofde uienringen en zelfgemaakte kalfsfond (in het Frans: jus de veau)
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Marokkaanse kebabs met baba ganoush

Details

Kebabs of koftas zijn Midden-Oosterse gehaktballetjes met veel specerijen. Deze kebabs van scharrelrundergehakt kruid ik met piment, nootmuskaat en kaneel en breng ik verder op smaak met feta en verse peterselie. In de oven roosteren ze goudbruin. Erbij geef ik couscous, boordevol geroosterde pompoen, linzen en gele peen. Mijn eigengemaakte baba ganoush (een fris-romige dip van gegrilde aubergine en yoghurt) maakt dit supergezonde gerecht helemaal af!

Ingrediënten

Scharrelrundergehakt, couscous, groene linzen, gele peen, haricots verts, aubergine, pompoen, rode ui, knoflook, scharrelei, yoghurt, feta, verse peterselie ,piment, kaneel, nootmuskaat, chilipoeder, dille, bieslook, peterselie, vadouvan, ingemaakte citroenschil, verse citroensap en rasp, tahin (sesamzaad pasta), geroosterde paprikapoeder, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kebabs en de couscous met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer de baba ganoush erbij (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de kebabs met de couscous en groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-7 minuten. Serveer de baba ganoush erbij (koud).

Leuk om te weten

De baba ganoush maak ik van aubergines die ik donker gril. Van het vruchtvlees, met tahin (sesampasta), citroen en yoghurt, maak ik de baba ganoush.
Uitverkocht voor deze dag
Vegetarisch gerecht

Veggie 'shoarma'

Details

Laatst proefde ik bij vegetarisch restaurant Spirit een gerecht met seitan. Wat een leuk ingrediënt qua smaak en structuur! Daardoor geïnspireerd, heb ik op basis van mijn shoarma recept een vegetarische variant gemaakt. Met uitzondering van de pide is alles zelfgemaakt tot en met de Turkse sambal aan toe. Je krijgt er een flinke portie knapperige salade bij. Voor erbij of op de pide.

Ingrediënten

Seitan (biologische tarwemeel, biologische sojasaus), Turkse pide (o.a. bloem), komkommer, tomaat, gele peen, oranje peen, bosui, radijs, venkel, paprika, witte ui, knoflook, yoghurt, komijnpoeder, geelwortel, kaneelpoeder, chilipoeder, kruidnagel gemalen, gemberpoeder, zoet paprikapoeder, champignons, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn, mosterd, peper, zout), bieslook, rode peper, pikant paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, gedroogde tijm, kristalsuiker, tomatenpuree, sesamzaad, maanzaad, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal alle bakjes uit de schaal van de seitan en verwarm seitan afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Plaats de laatste 5 minuten het brood erbij. Serveer met de salade, dressing, sambal en knoflooksaus (koud). Excuses voor de salade in plastic, ik heb een tekort aan porselein.

Magnetron 750W

Haal alle bakjes uit de schaal van de seitan en verwarm seitan afgedekt met het plasticfolie 2 min (1 persoon) tot 3-5 min (2 of meer personen). Serveer met de salade, dressing, sambal en knoflooksaus (koud).

Leuk om te weten

Voor de Turkse sambal gebruik ik verse rode pepertjes en geroosterde paprika. Door de combinatie van de twee is het zowel scherp, als licht zoetig.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Spaghetti bolognese

Details

Deze traditionele Italiaanse bolognesesaus staat uren op het vuur en maak ik van tomaat, verse groenten, kruiden en mager rundergehakt. Zo trekken alle smaken goed door en wordt de saus heerlijk zacht. Ik serveer de bolognese met volkoren spaghetti, parmezaanse kaas, een frisse salade en honingdressing.

Ingrediënten

Volkoren spaghetti, scharrelrundergehakt, bacon, tomaat, wortel, bleekselderij, sla, komkommer, witte ui, knoflook, parmezaanse kaas, tijm, bieslook, basilicum, zonnebloemolie, honing, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bolognese pasta afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Serveer met de salade, kaas en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de bolognese pasta afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de salade, kaas en dressing (koud).

Leuk om te weten

Parmezaanse kaas is een Italiaanse kaas uit het gebied van de provincie Parma. Enkel de kaas die daarvandaan komt, mag 'parmezaanse kaas' heten.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Champignonsoep met verse kruiden

Details

Deze soep zit boordevol champignons, eekhoorntjesbrood en verse kruiden. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Champignons, witte ui, eekhoorntjesbrood, peterselie, biologische groentebouillon, room, bloem, boter, peper & zout.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Vlaflip

Details

Ouderwets genieten met deze vlaflip. Ik maak het toetje van een laagje coulis van rood fruit, daarbovenop mijn eigen vanille custard en daarop romige boerenyoghurt.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, yoghurt, room, melk, citroen, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, suiker, vanillestok, gelatine, maizena.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.