MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Eendenbout met pommes amandine
Luxegerecht

Eendenbout met pommes amandine

Details

Deze gekonfijte eendenbout is boterzacht en klassiek bereid met Franse gevogeltjejus. Lekker met de goudbruin gekleurde pommes amandine, een soort luxe aardappelkroket, maar dan rond en met een korstje van geschaafde amandelen. Erbij geef ik groene geblancheerde romanesco roosjes met geroosterde bloemkool én friszoete berberis besjes, een perfecte smaakvriend bij de gekonfijte eend. Bon appetit!

Ingrediënten

Gekonfijte eendenbout in eendenvet, groene romanesco, bloemkool, barberry, aardappel, verse rozemarijn en tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbes, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), amandelschaafsel, witte wijn, tarwebloem, gepasteuriseerd scharrelei, roomboter, aardappelzetmeel, mosterd, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de pommes amandine (aardappelbal) uit de schaal met het bakpapier en verwarm de groenten en de eend met jus beide afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 8 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Leg dan de aardappel op het bakpapier erbij en verwarm alles nog 12 minuten.

Magnetron 8 minuten 750W

Haal de pommes amandine (aardappelbal) uit de schaal met het bakpapier en verwarm de groenten en de eend met jus beide afgedek het afdekolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de aardappel op het bakpapier 1-2 minuten (1 persoon) tot 3 minuten (2 of meer personen). Let op, het korstje wordt niet meer krokant in magnetron.

Deze dag kook ik ook...

Indonesische nasi
Vleesgerecht

Indonesische nasi

Details

Dit is Indonesische nasi zoals je het niet vaak geproefd hebt! Ik rooster de kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), nadat ik het heb gemarineerd in een kruidige en licht-pittige marinade. Vervolgens bak ik verschillende groenten en rijst, die ik daarna meng met de kip, pinda's, kokos en verse kruiden. Ook de atjar tjampoer (letterlijk: gemengd zuur) maak ik zelf van veel verschillende verse groenten gemarineerd in een zoetzure marinade: een knapperige en frisse salade. De maaltijd is helemaal compleet met de zelfgemaakte pittige satésaus. Eet smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), zilvervliesrijst, basmatirijst, bloemkool, sperziebonen, wortel, bleekselderij, taugé, gele paprika, witte kool, komkommer, witte ui, bosui, knoflook, verse gember, geelwortel en citroengras, geraspte kokos, pinda's, glutenvrije ketjap manis, Thaise rode curry pasta, vissaus, kokosmelk, yoghurt, limoensap, limoenblad, rode pepers, glutenvrije sojasaus, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, korianderzaad, komijn, palmsuiker, steranijs, kerrie, kaneel, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de nasi afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20-25 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de atjar en satesaus (is koud lekker, of 1 min onafgedekt in magnetron of pannetje).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de nasi afgedekt met het plasticfolie 4-5 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de atjar en de satesaus (zie hierboven).

Leuk om te weten

De kokosmelk maak ik door pinda's, samen met kokosmelk, citroengras, vissaus en een een klein beetje palmsuiker lang te stoven.
  • Glutenvrij
Tajine met amandelen
Veganistisch gerecht

Tajine met amandelen

Details

Dit Marokkaanse groentegerecht is heerlijk geurig en vol van smaak. De tajine zit boordevol groenten (venkel, wortel, courgette, tomaat, zoete aardappel), olijven, pruimen en Arabische kruiden en specerijen. De saffraan en ingemaakte citroen geven een delicate smaak eraan. Je krijgt er rulle couscous bij met verse kruiden. Geroosterde amandelen zitten er apart bij om erover te strooien. Dit gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).

Let op: gerecht is anders dan op foto!

Ingrediënten

Bloemkool, zoete aardappel, courgette, venkel, couscous, tomaten, witte ui, knoflook, pruimen, rozijnen, groene en zwarte olijven, amandelen, saffraan, ingemaakte citroen, verse dille, bieslook, peterselie, verse koriander, baharat kruiden (o.a. paprika, peper, koriander, komijn, kaneel), ras el hanout (o.a. fenegriek, kruidnagel, nootmuskaat, kerrie, piment, kardemom, galangawortel, gember, foelie, nigellazaad), aardappelzetmeel, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De tajine en de couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten verwarmen (1 persoon) tot 20-30 minuten. Bestrooi met de amandelen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de tajine en de couscous beide afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Bestrooi met de amandelen.

Leuk om te weten

Ik rooster de groenten eerst apart in een kruidig mengsel, voor ik het in de tajine erbij voeg. Zo behoudt ieder specifiek ingrediënt zijn unieke smaak.
Groene groente in jasje
Vegetarisch kindergerecht

Groene groente in jasje

Details

Een lekkernij voor kinderen (en ik vind het zelf ook erg lekker!). De prei smoor ik, voordat ik het meng met een beetje gekookte risottorijst, parmezaanse kaas en ei. Vervolgens maak ik zogenaamde flapjes van bladerdeeg, gevuld met dit mengsel en bak ik het af in de oven. Met frisse salade en honingdressing.

Ingrediënten

Prei, risottorijst, komkommer, tomaat, ijsbergsla, zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, belegen kaas, gepasteuriseerd scharrelei, bladerdeeg (tarwebloem, plantaardig vet), zelfgemaakte honingdressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, honing, witte wijnazijn, mosterd, biologische groentebouillon, tabasco, kerrie, peper, zout), extra vergine olijfolie, peper, zout.

Opwarmen

Magnetron 4 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm het flapje onafgedekt 2 minuten (1 persoon), tot 3-4 minuten (2 of meer personen) in de magnetron. Serveer met de salade en dressing (koud). Let op: de flapjes worden niet krokant in de magnetron.

Oven 15 minuten 200°C

Verwarm het flapje onafgedekt 10 minuten (1 persoon), tot 10-15 minuten (2 of meer personen) in de magnetron. Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik voeg een beetje honing toe aan mijn dressing, zo wordt het toegankelijk voor kinderen.
Mexicaanse groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Mexicaanse groentesoep

Details

Een lekker volle soep! Diverse bonen, veel groenten, hartig en licht pikant is deze Mexicaanse soep. Veganistisch en glutenvrij. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Paprika, tomaat, zoete aardappel, witte ui, knoflook, rode peper, cannelloni bonen, kidneybonen, mais, komijn, korianderzaad, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, glutenvrije sojasaus, witte wijnazijn, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Yoghurtmousse met roodfruit
Nagerecht

Yoghurtmousse met roodfruit

Details

Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, frambozen, aardbeien, diverse (wilde) bessen, yoghurt, melk, slagroom, gepasteuriseerd ei, kristalsuiker, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine, vanillestok, marasquin (kersenlikeur)
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij