Carrot cake
Nagerecht

Carrot cake

Details

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een topping met wat citroen. Mmm...

Ingrediënten

Wortel, appel, sinaasappelrasp, citroenrasp, ei, bruine basterdsuiker, kokos, walnoten, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie, boter, poedersuiker, roomkaas, vanille, nootmuskaat, kruidnagel, piment, kaneel, zout.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Kip pappadum

Details

Kruidig en verfijnd, is dit gerecht. De kip paneer ik in fijngehakte pappadum (een Indiaas soort kroepoek) en bakken we goudbruin. Erbij krijg je geroosterde zoete aardappel. Je eet het met een verrassende salade met kool, adzukibonen en komkommer. Met een frisse chutney.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, zoete aardappel, adzukibonen, tomaat, witte kool, komkommer, doperwt, groene paprika, witte ui, pappadum (van linzenmeel), witte wijnazijn, yoghurt, mango chutney, honing, komijn, koriander, chilipeper, steranijs, kurkuma, garam masala, kaneel, gember, suiker, citroen, limoen, kokos, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de zoete aardappel onafgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Verwarm de laatste 10 minuten de kip op bakpapier erbij. Serveer met salade en chutney (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de zoete aardappel onafgedekt 1-2 min (1 persoon) tot 3-4 min (2 of meer personen). Verwarm de kip op bakpapier 1 tot 1.5 min (1 persoon) tot 2-3 min (2 of meer personen). Serveer met salade en chutney (koud).

Leuk om te weten

In de salade zit kokos, die ik eerst rooster, zodat het extra smaak afgeeft.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Surinaamse roti

Details

Dit is roti eten zoals dat bedoeld is: de roti eet je met curry, ei (die ik marineer in de saus), kruidig gestoomde aardappel en sperzieboontjes. De curry die ik bij de roti serveer is verwarmend en kruidig, waarbij de santen en klapper (beide termen voor verschillende vormen van kokos) dit gerecht een fijne kokossmaak geven.

Ingrediënten

Roti (o.a. bloem, gele spliterwten), aardappel, sperzieboontjes, tomaat, zoete ui, knoflook, scharrelei, klapper, santen, ketjap manis, sambal, biologische groentebouillon, komijn, citroengras, kerrieblad, kerrie, gember, kaneel, mosterdzaad, kruidnagel, kurkuma, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry met aardappels en de boontjes beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste vijf minuten de roti erbij. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de curry van de 1 en 2 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de curry met de aardappels en de boontjes afgedekt met het plasticfolie 4-6 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de roti tussen 2 borden 30 seconden tot 1 minuut.

Leuk om te weten

Roti wordt van oudsher met de handen gegeten: een afgescheurd stukje roti gebruik je als 'lepel' om de bijgerechten mee te eten.
Uitverkocht voor deze dag
Luxegerecht

Ossobuco met gegrilde polenta

Details

Italiaanse slow food! De goede kwaliteit kalfsschenkel laat ik uren stoven in een saus van pure Italiaanse ingrediënten, zoals kappertjes, rode wijn en ansjovis. De frisse salade van wilde spinazie is een goede compagnon bij het zachte vlees. Erbij serveer ik gegrilde polenta en ter vervolmaking van dit luxe gerecht doe ik er een bakje gremolata bij (een mengsel van verse peterselie, citroenrasp en knoflook).

Glutenvrij Ingrediënten

Kalfsschenkel, polenta, tomaat, baby spinazie, wilde spinazie, broccoli, bloemkool, doperwt, wortel, bleekselderij, rode ui, witte ui, sjalot, knoflook, witte wijn, zelfgemaakte kippenbouillon ( (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), witte wijnazijn, honing, grove mosterd, ansjovis, kappertjes, rozemarijn, peterselie, basilicum, citroen, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de ossobuco afgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 7 minuten de polenta op het bakpapier erbij. Opmaken van bord: Leg de polenta op het (verwarmde) bord, leg de ossobuco ernaast met wat saus erover en de salade (koud) met dressing ernaast.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de ossobuco afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de polenta op het bakpapier 1-2 minuten. Zie voor het opmaken van het bord de uitleg hierboven.

Leuk om te weten

De polenta maak ik met mijn zelfgemaakte kippenbouillon. Hierdoor is die mooi op smaak.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Zweedse gehaktballetjes

Details

Typisch Zweeds! Deze balletjes maak ik volgens authentiek recept, met veel verse kruiden en gemalen pimentbes. De smaakvolle saus zit vol cranberry's met flink wat zwarte peper en is zacht door de crème fraîche (maar niet vet). Je krijgt er luchtige aardappelpuree bij en een frisse Zweedse salade met dille en venkel.

Ingrediënten

Scharrelvarkensgehakt, scharrelrundergehakt, aardappel, venkel, komkommer, diverse slasoorten, melk, roomboter, crème fraîche, gepasteuriseerd scharrelei, bloem, gemalen pimentbes, citroen, bacon, dille, bladpeterselie, bieslook, creamcrackers, cranberry, kristalsuiker, mosterd, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foulie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), zelfgemaakte dressing (bevat mosterd, gepasteuriseerd eigeel, worcestersaus en tabasco), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm balletjes en puree afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 25-30 min (2 of meer personen). Verwarm saus in magnetron 1-2 min, of in een pannetje 5-10 min. Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen

Magnetron 750W

Verwarm puree met balletjes afgedekt met het plasticfolie 2-3 min (1 persoon) tot 3-6 min (2 of meer personen). Verwarm de saus 1-2 min. Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De flinke hoeveelheid dille en peterselie geeft samen met de piment de specifieke 'Zweedse' smaak aan de balletjes.
Uitverkocht voor deze dag
Voorgerecht

Moorse kippensoep

Details

Een volle Moorse kippensoep met een vleugje saffraan. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Scharrelkip, saffraan, ui, geroosterde groenten, zelfgemaakte kippenfond, amandel, abrikoos.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.