Creoolse kippensoep
Voorgerecht

Creoolse kippensoep

Details

Een Creools gekruide en lichtpittige soep, boordevol groenten en zachte stukjes kip en garnalen. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Bevat gluten en schaaldieren
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Shoarma van kip met frisse salade
Vleesgerecht

Shoarma van kip met frisse salade

Details

Nog niet eerder is een gerecht door ons testpanel zo snel verorberd als deze shoarma! Alles is zelfgemaakt (behalve de verse pita, die laten we bakken door een goede Turkse bakker) naar receptuur van Pepijn, een oud-kok in onze keuken. Met een flinke portie knapperige salade. Op deze manier smaakt shoarma zoveel lekkerder en is het ook een gezond gerecht; geniet van de start van je week.

Ingrediënten

Scharrelkippendij, verse Turkse pita, komkommer, tomaat, oranje peen, bosui, radijs, venkel, paprika, witte ui, knoflook, yoghurt, komijnpoeder, geelwortel, kaneelpoeder, chilipoeder, kruidnagel gemalen, gemberpoeder, zout, zoet paprikapoeder, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, zonnebloemolie, azijn, mosterd, peper, zout), sesamzaad, maanzaad, bieslook, rode peper, tomatenpuree, suiker, pikant paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, gedroogde tijm, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal alle bakjes uit de schaal met kip en verwarm kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 10-15 min (1 persoon) tot 20-25 min (2 of meer personen). Plaats de laatste 5 minuten de pita (2 pp) erbij, of verwarm in broodrooster. Serveer met de salade, dressing, sambal en knoflooksaus. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 5 minuten 750W

Haal alle bakjes uit de schaal met kip en verwarm kip afgedekt met het plasticfolie 2 min (1 persoon) tot 3-5 min (2 of meer personen). Verwarm pita in broodrooster als je die hebt. Serveer met de salade, dressing, sambal en knoflooksaus.

Leuk om te weten

Voor de Turkse sambal gebruik ik verse rode pepertjes en geroosterde paprika. Door de combinatie van de twee is het zowel scherp, als licht zoetig.
Uitverkocht voor deze dag
Bietburgers met quinoa salade
Vegetarisch gerecht

Bietburgers met quinoa salade

Details

Deze burgers zijn prachtig van kleur en smaak. Ik maak ze van verse rode biet, havermout, ui, basilicum en feta. In de oven worden ze gaar geroosterd op hoge temperatuur. De quinoa salade zit boordevol verse groenten en kruiden en geroosterde pompoenpitten. Erbij serveer ik een frisse raitadip, met yoghurt gemaakt.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode biet, rode quinoa, witte quinoa, broccoli, spinazie, doperwt, wortel, aubergine, witte ui, knoflook, havermout, feta, scharrelei, yoghurt, pompoenpitten, grove mosterd, basilicum, munt, bieslook, ingemaakte citroen, chilipeper, komijn, jalapeño peper, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bietenburgers op het bakpapier 10-15 minuten. Serveer met de salade en de dip. De salade kan ook lauwwarm gegeten worden, dan 5 tot 10 min afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie verwarmen.

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de burgers 2 minuten op het bakpapier (1 en 2 personen), of 3-4 minuten voor 2 of meer personen Serveer met de salade en de dip. De salade kan ook lauwwarm gegeten worden, dan 1-3 min afgedekt met het plasticfolie verwarmen.

Leuk om te weten

Dit gerecht is een echte groentebom door de flinke hoeveelheid biet en broccoli, beide hele gezonde groenten.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Bolognese lasagne met salade
Klassieker

Bolognese lasagne met salade

Details

Deze traditionele lasagne is gevuld met een lang gestoofde bolognesesaus van tomaat, verse groenten en scharrelrundergehakt. Zo trekken alle smaken goed door. De lichte bechamelsaus met parmezaanse kaas maakt de lasagne zacht van smaak. Met knapperige salade van bladsla en zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten

Verse lasagnebladen (scharrelei, bloem), scharrelrundergehakt, tomaten, komkommer, radijs, bladsla, wortel, bleekselderij, witte ui, knoflook, melk, bloem, roomboter, parmezaanse kaas, tijm, rozemarijn, salie, oregano, kruidnagel, jeneverbes, nootmuskaat, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 20 min (1 persoon) tot 20-35 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 3-4 min (1 persoon) tot 4-7 min (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

In de saus zitten groenten die door het lang stoven zoetig van smaak worden: bleekselderij, witte ui, wortel en tomaat.
Uitverkocht voor deze dag
Gehaktballetjes met bloemkool
Kindergerecht

Gehaktballetjes met bloemkool

Details

Lekker Hollands! Deze gehaktballetjes van kipgehakt maak ik met verse kruiden en roosteren we in de oven mooi goudbruin en gaar. De bloemkool stomen we met een vleugje kerrie zacht en in de schaal strooien we er kaas overheen, een echte kindervriend! Met een zachte aardappelpuree.

Ingrediënten

Scharrelkipgehakt, aardappel, bloemkool, parmezaanse kaas, melk, roomboter, bloem, scharrelei, broodkruim, peterselie, dille, kerrie, mosterd, peper & zout.

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de balletjes met puree en bloemkool afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 en meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de balletjes met puree en bloemkool afgedekt in de overschaal met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 en meer personen).

Leuk om te weten

De bloemkool stoom ik kort, voor ik de kaas eroverheen doe. Zo blijft die lekker knapperig.
Uitverkocht voor deze dag
Sinaasappel amandelcake
Nagerecht

Sinaasappel amandelcake

Details

Een verrassende en frisse cake door de combinatie van een vleugje sinaasappelrasp met amandel.

Ingrediënten

Bloem, bakpoeder, kristalsuiker, vanille, scharreleieren, sinaasappel, sinaasappelcompote, wortel, amandelen, griesmeel en ricotta.
Uitverkocht voor deze dag