MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Courgetteburgers met parelgort salade
Vegetarisch gerecht

Courgetteburgers met parelgort salade

Details

Wat een groentefeest! Deze courgette burgers maak ik met amandelmeel en veel verse kruiden. We bakken ze in de oven, zo krijgen ze een mooie kleur. De parelgort heeft een knapperige bite en vormt samen met gepofte bietjes, groene asperges, kappertjes en geroosterde zonnebloempitten en goede smaakcombinatie. Erbij serveer ik een frisse yoghurtdip.

Ingrediënten

Parelgort, courgette, rode biet, groene asperges, haricots verts, bosui, knoflook, feta van schapen- en geitenmelk, Griekse yoghurt, gepasteuriseerde scharrelei, amandelmeel, zonnebloempitten, kappertjes, mosterd, citroen, komijn, verse munt, dille en peterselie, extra vergine olijfolie, gembersiroop, zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, dijon mosterd, witte wijnazijn, zout), zonnebloemolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 10 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de burgers op het bakpapier 10 minuten. Serveer met de parelgortsalade op kamertemperatuur en de yoghurtdip (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm de burgers op het bakpapier 2-3 minuten. Serveer met de parelgortsalade (op kamertemperatuur) en de yoghurtdip (koud).

Leuk om te weten

Gort is een gerstvariant waarvan het vliesje is weggeslepen. Parelgort wordt wat langer geslepen, totdat de 'parel' mooi rond is. Parelgort zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels heeft een aardse smaak en een stevige structuur na het koken.

Deze dag kook ik ook...

Kip pappadum
Vleesgerecht

Kip pappadum

Details

Kruidig en verfijnd, is dit gerecht. De kipfilet (beter leven 2 sterren) paneer ik in fijngehakte pappadum (een Indiaas soort kroepoek) en bakken we goudbruin. Erbij krijg je frietjes van aardappeltjes met schil. Je eet het met een verrassende salade met kool en komkommer en een spicy appel chutney.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipfilet (beter leven 2 sterren), aardappel, appel, witte kool, komkommer, doperwt, gele paprika, witte ui, verse koriander, verse gember, limoensap, geraspte kokos, rawitt peper, pappadum (bevat sesamolie, linzenmeel), witte wijnazijn, yoghurt, mango chutney, honing, komijn, chilipeper, garam masala (mosterdzaad, korianderzaad, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), steranijs, kurkuma, gele mosterdzaad, venkelzaad, fenegriek, kaneel, paprikapoeder, suiker, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 12 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal frietjes uit de schaal en verwarm uitgespreid op een bakplaat samen met de kip ernaast op het bakpapier voor 12 minuten. Serveer met salade en chutney (koud).

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de frietjes onafgedekt 2 min (1 persoon) tot 5 min (2 of meer personen). Verwarm de kip (3 pp) op bakpapier 1 min (1 persoon) tot 2-3 min (2 of meer personen). Serveer met salade en chutney (koud). Let op: de frietjes worden niet knapperig in de magnetron.

Leuk om te weten

In de salade zit kokos, die ik eerst rooster, zodat het extra smaak afgeeft.
  • Glutenvrij
Meatless bourguignon
Vegetarische klassieker

Meatless bourguignon

Details

Geïnspireerd op een recept van Eva Posthuma de Boer is deze nieuwe bourguignon, boordevol verschillende groenten en zonder vlees. Met veel liefde, tijd en aandacht bereiden we dit gerecht, dat na uren stoven heerlijk ruikt en vol smaakt. Met luchtige aardappelpuree en een salade met een eitje en frisse zelfgemaakte sladressing.

Gerecht anders dan op de foto.

Glutenvrij Ingrediënten

Courgette, champignons, bleekselderij, wortel, knolselderij, witte en rode ui, diverse slasoorten, komkommer, knoflook, zilveruitjes, scharrelei, rode wijn, gerookte paprikapoeder, gerookt zout, verse tijm, laurier, brandy, peterselie, aardappel, melk, dijonmosterd, honing, augurk, yoghurt, mosterd, zelfgemaakte mayonaise (gepasteuriseerd eigeel, mosterd, witte wijnazijn, zonnebloemolie, zout), extra vergine olijfolie, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 6 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bourguignon en de puree afgedekt met plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en slasaus (koud).

Oven 20 minuten 200°C

Verwarm de stoof met de puree afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en slasaus (koud).

Leuk om te weten

Voor de schijn van vlees is gerookt zout het geheim. En niet alleen voor dit recept, maar ook voor ontelbare andere vegetarische gerechten waarbij je de schijn van vlees graag wilt ophouden.
  • Glutenvrij
Pasta met gerookte zalm
Kindergerecht

Pasta met gerookte zalm

Details

Lekker voor jong en oud is deze beetgare volkoren penne met gerookte zalm, knapperige broccoli, tuinerwtjes, romige saus en verse peterselie.

Ingrediënten

Gerookte zalm, volkoren penne pasta, prei, broccoli, tuinerwtjes, wortel, witte ui, knoflook, room, witte wijn (volledig ingekookt), crème fraîche, verse peterselie, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper&zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm pasta afgedekt 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen).

Magnetron 750W

Verwarm pasta (afgedekt 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Deze pasta zit vol met gezonde groenten zoals broccoli en prei.
Franse kippensoep
Voorgerecht

Franse kippensoep

Details

Een lekkere, Franse soep met zachte stukjes gestoofde kip (beter leven 2 sterren), spekjes, verse kruiden zoals rozemarijn en tijm en groenten met een vleugje room. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), spekblokjes, krieltjes, champignons, bleekselderij, witte ui, zilverui, knoflook, rode wijn, verse rozemarijn, verse tijm, peterselie, room, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, zonnebloemolie, peper&zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Rabarber met hangop
Vegetarisch nagerecht

Rabarber met hangop

Details

Zacht gestoofde rabarber met erbovenop onze eigen hangop met een vleugje vanille. Geniet ervan.

Glutenvrij Ingrediënten

Griekse yoghurt, rabarber, diverse (wilde) bessen, bramen, aardbeien, frambozen, vanillestokjes, ingedampte witte wijn, suiker.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij