Kip cordon bleu
Klassieker

Kip cordon bleu

Details

Deze scharrelkipfilet vullen we met ham van Beemsterlant's varken en Hollandse (Stolkse) belegen kaas. We paneren de kip met broodkruim en garen de cordon bleu in de oven, dit is gezonder dan bakken in de pan en net zo lekker! Met een garnituur 'bonne femme': gebakken aardappeltjes, spekjes, wortel en doperwt. Erbij krijg je kropsla en een zelfgemaakte vinaigrette.

Ingrediënten

Scharrelkipfilet, aardappel, kropsla, sperziebonen, doperwten, wortel, champignon, witte ui, ham, spek, belegen Stolkse kaas, gepasteuriseerd eiwit, bloem, broodkruim, roomboter, zelfgemaakte vinaigrette (mosterd, witte wijnazijn, zout, dille, dragon, kervel, peterselie, bieslook, gepasteuriseerd eigeel), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bonne femme met de kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten onafgedekt voor een knapperig korstje. Serveer met de kropsla en vinaigrette (koud). Let op: er zit een houten stokje in de kip! Excuses voor eventuele plastic bakjes, vandaag was een bijzonder drukke dag voor de vakantieperiode en in de vakantieperiode blijven schalen vaak langer dan normaal bij mensen thuis staan. Let op dat de plastic bakjes niet in de oven kunnen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de bonne femme met de kip afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). De kip wordt niet meer knapperig in de magnetron. Serveer met de kropsla en vinaigrette (koud). Let op: er zit een houten stokje in de kip!

Leuk om te weten

Kropsla, ookwel botersla genoemd, wordt weer steeds vaker geteeld: het is een tijdje niet zo populair geweest, omdat het minder lang houdbaar is dan ijsbergsla.
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Lamscurry met basmati rijst
Vleesgerecht

Lamscurry met basmati rijst

Details

Een kruidige Indiase curry met boterzacht lam, naar recept van Pepijn, een oud-kok in onze keuken. De kruidnagel, kardemom en kaneel geven deze pittige curry veel diepte qua smaak. Ik serveer er een 'nasi' van basmatirijst bij, met verschillende groenten (onder andere spinazie, bloemkool en courgette) en een frisse munt en komkommer raita (yoghurt dip).

Glutenvrij Ingrediënten

Lamsnek, basmatirijst, bloemkool, doperwt, zoete aardappel, spinazie, courgette, wortel, tomaat, komkommer, witte ui, knoflook, zelfgemaakte kippenbouillon (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), yoghurt, rode peper, verse gember, bieslook, peterselie, citroen, munt, kruidnagel, witte peperkorrels, kaneelstok, komijnzaad, laurier, ghee, kardemon, paprikapoeder, korianderpoeder, garam masala (mengsel van koriander, komijn, peper, kaneel, kardemom, laurier, gember, foelie, kruidnagel en nootmuskaat), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de raita, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de curry en de rijst met groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten in ovenschaal (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Leuk om te weten

De groenten in de 'nasi' stoom ik kort, zo blijven de ze vol smaak en lekker stevig.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pompoen, salie en pistache risotto
Vegetarisch gerecht

Pompoen, salie en pistache risotto

Details

Zoals een risotto hoort te zijn: een paar top ingrediënten, die de absolute smaakmakers van dit gerecht zijn. De gebakken verse salieblaadjes maken deze risotto helemaal af. Ik geef er een frisse kruidensalade bij met zelfgemaakte dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Arborio rijst, pompoen, doperwt, spinazie, romaanse sla, rucola, witte ui, knoflook, pecorino kaas, witte wijn, biologische groentebouillon, pistache noten, salie, bieslook, peterselie, basilicum, citroen, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de risotto afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de risotto afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De risotto maak ik met een pompoen bouillon, zo krijgt dit gerecht een mooie kleur.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Spinazie in jasje
Kindergerecht

Spinazie in jasje

Details

Een lekkernij voor kinderen (en ik vind het zelf ook erg lekker!). De verse spinazie mengen we met een beetje gekookte risottorijst, parmezaanse kaas en ei. Vervolgens maken we zogenaamde flapjes van bladerdeeg, gevuld met dit mengsel en bakken het af in de oven. Met frisse salade en honingdressing.

Ingrediënten

Spinazie, risottorijst, parmezaanse kaas, ui, gepasteuriseerd ei, bladerdeeg, komkommer, sla, honingdressing (gepasteuriseerd ei, honing, mosterd, tabasco, kerrie, azijn, zonnebloemolie), peper, zout.

Opwarmen

Magnetron 4 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm het flapje onafgedekt 3 minuten (1 persoon), tot 4-5 minuten (2 of meer personen) in de magnetron. Serveer met de salade en dressing (koud). De flapjes worden niet meer zo krokant in de magnetron.

Oven 20 minuten 200°C

Verwarm het flapje onafgedekt 15 minuten (1 persoon), tot 15-20 minuten (2 of meer personen) in de magnetron. Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Ik voeg een beetje honing toe aan mijn dressing, zo wordt het toegankelijk voor kinderen.
Uitverkocht voor deze dag
Broccolisoep
Voorgerecht

Broccolisoep

Details

Deze bijzonder smaakvolle soep (vegetarisch) maak ik van veel verse broccoli, bloemkool en een beetje aardappel. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Broccoli, bloemkool, aardappel, biologische groentebouillon, witte ui, zonnebloemolie, room, mosterd, verse kruiden, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Chipolata pudding
Nagerecht

Chipolata pudding

Details

Een romige chipolata pudding, geïnspireerd op een recept van Holtkamp.

Ingrediënten

Room, gepasteuriseerd eigeel en eiwit, frambozen, suiker, bitterkoekjes, rum, marasquin, gelatine.
Uitverkocht voor deze dag