Coq au vin met knolselderij gratin
Vleesgerecht

Coq au vin met knolselderij gratin

Details

Er zijn veel varianten van dit heerlijke Franse gerecht. Ik heb gekozen voor deze klassieke versie met zilveruitjes en rookspek. Het belangrijkste is veel geduld, zodat de kip heerlijk zacht wordt en alle smaken in elkaar trekken. Erbij geef ik een gratin van knolselderij, venkel en aardappel, met lekker veel tijm.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkip, rookspek, aardappel, knolselderij, champignons, venkel, wortel, bleekselderij, witte ui, zilverui, knoflook, melk, roomboter, rode wijn, rozemarijn, tijm, peterselie, tijm, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie en de gratin onafgedekt 15-20 minuten (1 persoon), tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 750W

Verwarm gratin en de kip afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De gratin zit boordevol groenten (venkel en knolselderij) en een klein beetje aardappel.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vegetarisch gerecht

Turks gestoofde aubergine

Details

Deze gestoofde aubergine heb ik geïnspireerd op een recept uit het boek 'Veggiestan' van Sally Butcher en heet daar Imam Biyaldi wat letterlijk 'flauwgevallen imam' betekent. Dit naar de overlevering dat de imam flauwviel van genot toen hem dit werd voorgezet. Oordeel maar zelf over deze gestoofde aubergine! Erbij serveer ik mijn lievelings linzentabouleh en apart wat schapenkaas, die je er op het laatst overheen kunt strooien.

Ingrediënten

Aubergine, bulgur, linzen, kikkererwten, tomaat, komkommer, (rauwe) rode ui, knoflook, schapenkaas, witte wijnazijn, harissa, tahini (sesamzaad pasta), sojasaus, citroensap, paprikapoeder, munt, dille, peterselie, komijn, chilipeper, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 25 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de aubergine met de kaas afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de aubergine met de kaas afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

De tomatensaus laat ik meer dan drie uur lang stoven, waardoor de natuurlijke zoetigheid naar boven komt.
Uitverkocht voor deze dag
Klassieker

Nazomer stamp met venkelworst

Details

Deze frisse stamppot van verse snijboontjes, haricots verts, peulboontjes en cannellini bonen wordt in de volksmond 'blote billetjes in het gras' genoemd (de snijbonen zijn het gras en de witte bonen de billetjes). Erbij krijg je een verse venkelworst en zelfgemaakte jus.

Glutenvrij Ingrediënten

Verse venkelworst (varkensvlees, rode wijn, zout, venkelzaad, zwarte peper, knoflook, cayenne, peper, nootmuskaat, zoete paprika), aardappel, haricot verts, witte bonen, snijbonen, doperwt, spinazie, witte ui, melk, roomboter, mosterd, zelfgemaakte jus de veau (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, kalfsbotten), bonenkruid, peterselie, bieslook, basilicum, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamp en worst met jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).

Magnetron 750W

Verwarm de stamp en worst met jus afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Door de stamppot doe ik allerlei verse groene kruiden, waaronder bonenkruid. Zoals de naam al zegt, combineert het erg goed met bonen.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kindergerecht

Lekkere lasagne

Details

Deze lasagne valt goed in de smaak bij mijn kinderen: zacht gestoofde klein gesneden groenten met scharrelkipgehakt en een lichte bechamelsaus. Bovenop komt wat geraspte parmezaanse kaas voor een krokant korstje. Met ijsbergsalade, komkommer en paprika en een dressing.

Ingrediënten

Scharrelkipgehakt, verse lasagnevellen (bloem en scharrelei), bacon, wortel, tomaat, paprika, prei, ijsbergsla, komkommer, witte ui, knoflook, melk, roomboter, bloem, mosterd, parmezaanse kaas, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (witte ui, bleekselderij, prei, wortel, knolselderij, foelie, laurier, peperkorrel, scharrelkip), zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), honing, peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de lasagne onafgedekt 10-15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de 1 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 5 minuten 750W

Verwarm de lasagne onafgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 3-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.

Leuk om te weten

Voor de saus gebruik ik zelfgemaakte kippenfond, die ik een nacht op lage temperatuur laat trekken.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Bloemkoolsoep met bieslook

Details

Deze pure soep boordevol bloemkool heb ik gepureerd, zodat de soep mooi zacht is. Met een vleugje kerrie en bieslook. Vegetarisch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten

Bloemkool, witte ui, knoflook, aardappel, eekhoorntjesbrood, bloem, boter, kerrie, bieslook, biologische groentebouillon.
Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Vlaflip

Details

Ouderwets genieten met deze vlaflip. Ik maak het toetje van een laagje coulis van rood fruit, daarbovenop mijn eigen vanille custard en daarop romige boerenyoghurt.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode bessen, yoghurt, room, melk, citroen, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, suiker, vanillestok, gelatine, maizena.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.