MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Citroen & limoen mousse
Nagerecht

Citroen & limoen mousse

Details

Een fris en puur dessert met verse citroen en limoen.

Glutenvrij Ingrediënten

Verse citroen en limoen, limoncello, slagroom, yoghurt, melk, vanillestok, gepasteuriseerd scharrelei, suiker, gelatine
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Daging smoor
Vleesgerecht

Daging smoor

Details

Daging smoor is geurig gesmoord rundvlees uit de Javaanse hoek. Met de specifieke specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel en door de (glutenvrije) ketjap krijgt het stoofvlees een diepe en lichtzoete, verwarmende smaak. Met knapperige sambal boontjes en luchtige volkoren rijst.

Glutenvrij Ingrediënten

Rundersukade (beter leven 2 sterren), sperziebonen, rode paprika, witte ui, knoflook, zilvervliesrijst, basmatirijst, verse citroengras en gember, sambal badjak, korianderzaad, nootmuskaat, kruidnagel, laos, tamarinde, glutenvrije ketjap manis, rode peper, kokosmelk, zonnebloemolie, peper&zout.

Dit gerecht bevat soja, sulfiet.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de daging smoor en rijst met boontjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de daging smoor en de rijst met boontjes afdekt met het aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

Tamarinde geeft een frisse smaak aan gerechten en het zuur erin helpt mee om vlees tijdens stoven mooi zacht te krijgen.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Pulled mushroom tortilla's
Veganistisch gerecht

Pulled mushroom tortilla's

Details

Dit gerecht zit vol spannende smaken! Van oesterzwammen en kastanje champignons maak ik 'pulled mushrooms" in onze eigen gerookte barbecuesaus. Erbij geef ik een rijkgekleurde rijstsalade met ingemaakte rode kool en in een apart bakje verse koriander voor de liefhebber. Met deze smaakbommetjes vul je kleine tortilla's. Het hele gerecht is 100% plant based (veganistisch). Eet smakelijk!

Ingrediënten

Oesterzwammen, kastanje champignons, paprika, tomaten, rode kool, witte en rode ui, wortel, radijs, bosui, knoflook, limoen, verse koriander (in apart bakje!), kidneybonen, kikkererwten, zwarte bonen, rode camarque rijst, mais, soft tortilla's (bevat tarwe), harissa, ketchup, tomatenpuree, ahornsiroop, paprikapoeder, witte wijnazijn, glutenvrije sojasaus, suiker, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), tamarinde, tabasco, laurier, chilipoeder, tijm, rozemarijn, kurkuma, piment, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Dit gerecht bevat gluten, soja, sulfiet.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten de tortilla's erbij. Serveer met de verse koriander (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de 'pulled' paddenstoelen met de rijst afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de tortilla's afgedekt tussen 2 borden 1 minuut. Serveer met de verse koriander (koud).

Leuk om te weten

Paddenstoelen bevatten eiwitten en samen met de verschillende bonen, volkoren rijst en kikkererwten is dit een eiwitrijk en vezelrijk gerecht.
Uitverkocht voor deze dag
Andijvie stamp met kaaskroketjes
Vegetarische klassieker

Andijvie stamp met kaaskroketjes

Details

Deze vegetarische stamppot zit vol knapperige andijvie. Ik doe er fijngesneden zongedroogde tomaatjes en wat grove mosterd doorheen, dat geeft deze stamppot een verfijnde smaak. Erbij krijg je 2 kaaskroketjes en als dip een compote van mango en grove mosterd.

Ingrediënten

Aardappel, andijvie, witte ui, kaaskroketjes (oude kaas, ui, olie, bloem, room, mais, erwt), zongedroogde tomaat, bieslook, roomboter, grove mosterd, peper&zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 10-15 minuten. Serveer met de chutney (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 1-2 minuten (ze worden wat minder krokant in de magnetron). Serveer met de chutney (koud).

Leuk om te weten

Andijvie is rijk aan provitamine A, foliumzuur, kalium, calcium en ijzer.
Uitverkocht voor deze dag
Groentetaartje
Vegetarisch kindergerecht

Groentetaartje

Details

Ideaal voor kids (en ook lekker voor jezelf!)! Geniet van dit overvolle groentetaartje van verschillende soorten kleingesneden groenten en aardappel, oude kaas en knapperig bladerdeeg. Met knapperige rauwkostsalade.

Ingrediënten

Broccoli, sperziebonen, aardappel, wortel, komkommer, radijs, gele paprika, verse tijm en peterselie, witte ui, knoflook, komkommer, bladerdeeg, gepasteuriseerd scharrelei, room, zongedroogde tomaat, Hollandse oude kaas, Parmezaanse kaas, zonnebloemolie, peper, zout.

Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, sulfiet.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het groentetaartje onafgedekt op het bakpapier 15-20 minuten. Serveer met de salade (koud).

Magnetron 4 minuten 750W

Verwarm het groentetaartje op het bakpapier 2 minuten (1 persoon) tot 4 minuten (2 of meer personen), let op, het bladerdeeg wordt niet meer knapperig in de magnetron. Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Dit groentetaartje zit vol groenten die ik vooraf kort gestoomd heb, zo heeft de groenten veel smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Indiase pittige groentesoep
Veganistisch voorgerecht

Indiase pittige groentesoep

Details

Deze lichtpittige soep op basis van tomaat is boordevol gestoofde groenten zoals aubergine en paprika en Indiase specerijen. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Aubergine, witte ui, wortel, bleekselderij, tomaat, sperziebonen, taugé, rode paprika, verse gember en koriander, knoflook, pindakaas, kidneybonen, rode linzen, kardemom, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), mosterdzaad, komijn, kaneel, kruidnagel, verse laurier, groene peper, kokosmelk, santen (kokoscrème), curryblad, chilipoeder, palmsuiker, tahini (sesampasta), sambal badjak, tamarinde, tomatenpuree, citroensap, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag