Citroen & limoen mousse
Nagerecht

Citroen & limoen mousse

Details

Een fris en puur dessert met verse citroen en limoen.

Glutenvrij Ingrediënten

Citroen (rasp en sap), limoen (rasp en sap), room, yoghurt, melk, vanille, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, suiker en gelatine.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indonesische Rendang
Vleesgerecht

Indonesische Rendang

Details

Echt Indonesisch is deze pittige authentieke rendang; en een perfect einde van de week. De goede kwaliteit scharrelrundvlees stooft urenlang in de pure smaken van kokosmelk, Lombok pepertjes, trassie, citroengras en nog veel meer lekkers, zie daarvoor de ingrediëntenlijst, want anders wordt dit stukje tekst wel heel lang ;-). Erbij geef ik een flinke portie knapperig gewokte groenten en gestoomde basmati rijst. Met de zelfgemaakte sambal kan je het zo pittig maken als je wil. Selamat Makan!

Glutenvrij Ingrediënten

Sukade van scharrelrundvlees, basmatirijst, bloemkool, rode paprika, peultjes, witte kool, taugé, sjalot, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, gember, trassie, citroengras, koenjit, limoenblad, salamblad, lombokpepertjes, kemirinootjes, galangal, peterselie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in ovenschaal de rendang en rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Voeg naar smaak sambal toe.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de rendang en rijst met groenten afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Voeg naar smaak sambal toe.

Leuk om te weten

In Sumatra kent men natte en droge rendang. Ik serveer de eerste variant (ook wel kalio genoemd) en die is wat lichter van kleur dan droge rendang, die helemaal is drooggebakken.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Shahi paneer met raita
Vegetarisch gerecht

Shahi paneer met raita

Details

Waan je in India met deze kleurrijke en geurrijke shahi paneer curry. Shahi paneer is een curry op basis van tomaat, wat room en amandelen. Op het laatst doe ik er paneer - een Indiase kaas - doorheen. Met gobi matar (een Indiaas bijgerecht met bloemkool en doperwtjes), kruidenrijst en een frisse wortel raita. (anders dan op de foto)

Glutenvrij Ingrediënten

Paneer, basmatirijst, tomaat, bloemkool, doperwt, wortel, komkommer, witte ui, knoflook, room, roomboter, yoghurt, munt, citroen, laurier, kaneel, groene en zwarte kardemon, kruidnagel, gember, chili, kurkuma, garam masala, amandelen, cashew, safraan, steranijs, koriander, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de shahi paneer, de kruidenrijst en bloemkool afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon), tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de shahi paneer, de kruidenrijst en bloemkool afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten (1 persoon), tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de raita (koud). Mijn excuses voor eventuele plastic bakjes bij de paneer, Ik heb een tekort aan schalen. Let op de plastic bakjes kunnen niet in de oven.

  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kip cordon bleu
Klassieker

Kip cordon bleu

Details

Deze scharrelkipfilet vullen we met ham van Beemsterlant's varken en Hollandse (Stolkse) belegen kaas. We paneren de kip met broodkruim en garen de cordon bleu in de oven, dit is gezonder dan bakken in de pan en net zo lekker! Met een garnituur 'bonne femme': gebakken aardappeltjes, spekjes, wortel en doperwt. Erbij krijg je kropsla en een zelfgemaakte vinaigrette.

Ingrediënten

Scharrelkipfilet, aardappel, kropsla, sperziebonen, doperwten, wortel, champignon, witte ui, ham, spek, belegen Stolkse kaas, gepasteuriseerd eiwit, bloem, broodkruim, roomboter, zelfgemaakte vinaigrette (mosterd, witte wijnazijn, zout, dille, dragon, kervel, peterselie, bieslook, gepasteuriseerd eigeel), peper & zout.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bonne femme met de kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten onafgedekt voor een knapperig korstje. Serveer met de kropsla en vinaigrette (koud). Let op: er zit een houten stokje in de kip! Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de salade, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de bonne femme met de kip afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). De kip wordt niet meer knapperig in de magnetron. Serveer met de kropsla en vinaigrette (koud). Let op: er zit een houten stokje in de kip!

Leuk om te weten

Kropsla, ookwel botersla genoemd, wordt weer steeds vaker geteeld: het is een tijdje niet zo populair geweest, omdat het minder lang houdbaar is dan ijsbergsla.
Uitverkocht voor deze dag
Veggie spaghetti
Kindergerecht

Veggie spaghetti

Details

'Heerlijk!' riepen ze allebei toen ik mijn kinderen dit gerecht voorzette. Een rijke bolognese saus van zacht gestoofde aubergine en tomaten, geserveerd met volkoren pasta en parmezaanse kaas. Mijn kinderen houden allebei niet van aubergine en ik had niet verwacht dat ze dit gerecht zouden goedkeuren, maar dat deden ze dus wel en vol overtuiging. Met knapperige sla en honingdressing.

Ingrediënten

Volkoren spaghetti, aubergine, tomaten, wortel, bleekselderij, sla, wortel, radijs, bieslook, peterselie, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, parmezaanse kaas, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout, honing), extra virgin olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 min (1 persoon) tot 30-35 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes, ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de pasta met de saus afgedekt met het plasticfolie 3 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Serveer met de parmezaanse kaas, salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

De aubergine stoven we lang in de oven samen met tomaten, zo krijgt de saus een zoetige smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Pure pompoensoep
Voorgerecht

Pure pompoensoep

Details

Deze vegetarische soep zit boordevol pompoen en verse kruiden. Puur en vol van smaak. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Pompoen, witte ui, knoflook, biologische groentebouillon, koksroom, extra vergine olijfolie, peterselie, wortel, sherryazijn, bieslook, peper, zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag