Het laatste nieuws en meer...

Indiase komkommer raita

23 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Raita is een yoghurtdip, die in de Indiase keuken geserveerd wordt als bijgerecht bij de vaak pittige curry's. Een beetje om te blussen dus!

Zoete aardappelsoep met linzen

16 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Deze soep is heerlijk hartig, super gezond, 100% plantaardig en glutenvrij. Ideaal dus om iedereen voor te zetten voor de lunch, of als avondmaaltijd met een lekker stuk brood en frisse salade. Het lijkt veel werk, maar uiteindelijk valt het best mee en dan heb je - echt waar! - een superlekkere soep op tafel! En wat je over hebt, vries je in :)

Baharat bloemkoolsalade

2 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Bij bloemkool dacht ik vroeger altijd aan de zachtgekookte versie met gesmolten kaas erover. Best aardig, maar er is zoveel meer mogelijk met deze bijzondere groente! Zo is geroosterde bloemkool in een salade erg lekker en weer eens iets heel anders :) Lees hier hoe je bloemkool bereidt in de oven en er een gezonde salade van maakt met frisse tahini dressing. Lekker als lunch met een vers stuk brood, als voorgerecht bij een luxe diner, of als bijgerecht bij een Mediterrane dish.

Marokkaanse harira soep

25 september 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik geef toe: het is een werkje, deze soep. Maar het resultaat is er ook naar! Het maken van dit rijk gevulde, hartige en troostrijke gerecht vind ik dan ook een ideaal tijdverdrijf op een regenachtige vrije dag. Geniet ervan bij de lunch of serveer deze soep met een stuk platbrood of pide als avondgerecht en vries wat je over hebt in voor een andere keer.

Bietenhummus

18 september 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Supereenvoudig te maken is deze heerlijke knalroze hummus, die je op allerlei momenten van de dag uit de koelkast kan halen.

Makkelijk te bereiden trifle met rood fruit

11 september 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Nog even genieten van zomers fruit met dit lekkere toetje. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je een prachtig dessert op tafel :-)

Groentekoekjes voor kids

4 september 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Kinderen en koekjes gaan goed samen, kinderen en groente niet altijd! Met dit recept combineer ik het lekkere met het gezonde en bij mijn kinderen gaat deze creatie erin als koek ;-)

Wat we doen tegen voedselverspilling

30 augustus 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Vanaf het begin van MarleenKookt ben ik altijd bewust bezig geweest met het beperken van voedselverspilling. Ter gelegenheid van de Verspillingsvrije week vertel ik je daar wat meer over:

Tomaat-basilicumsoep

28 augustus 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Een goed bereide tomatensoep is niet te versmaden! Ideaal als lunch, als avondmaaltijd met een stevig stuk brood, of om je kind voor te zetten als die niks anders wil eten :) Deze maand komen er nog volop tomaten van de Hollandse bodem, lekker zoet en vol smaak. Je kan ook prima overrijpe tomaten gebruiken voor deze soep, dus dan hoef je die niet weg te gooien!

Frisse munt-chutney

21 augustus 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Frisse munt-chutney

Ik ben fan van Indiaas eten en deze frisse, pittige en knalgroene chutney past goed bij de warme smaken van deze kleurrijke keuken. Het maakt niet alleen je curry af, maar kan ook heel goed gebruikt worden om je soep aan te kleden!

Ingredienten:Munt-chutney
120 gram verse munt 
1 groen rawitt pepertje
35 gram verse gember
1 teen knoflook
1 citroen
2 eetlepel kokos gemalen
1 theelepel zonnebloemolie
Zout

Bereiding:
Pluk de blaadjes van de takjes. Snijd het pepertje in stukjes. Schil de gember en snijd in plakjes. Pel de knoflook en snijd in een paar stukjes. Pers de citroen uit voor het sap.
Doe alles in een blender of keukenmachine en voeg 3 eetlepels water en een snufje zout toe. Blender de chutney tot een smeuïge en gladde massa. Voeg nog een beetje water toe als het te dik blijft. Proef en voeg eventueel nog citroensap, zout of zwarte peper toe als je het wat zuurder, zouter of scherper wil.
Deze chutney blijft minimaal 5 dagen goed in de koelkast in een schoon potje.

Smakelijk!

 

Items 1 tot 10 van 103

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 11