Broccolisoep met aardappel
Voorgerecht

Broccolisoep met aardappel

Details

Deze vegetarische soep is heerlijk met dit koude weer. Vol met zacht gestoofde ui, broccoli en aardappel. Puur en vol van smaak. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Kimchi stoof

Details

Kimchi is het nationale gerecht van Korea. Deze friszure gefermenteerde groenten geven de unieke smaak aan dit stoofgerecht. Als basis voor de bouillon gebruik ik rettich, gedroogde ansjovis en kombu, een soort zeewier dat veel wordt gebruikt in Azië. De gepickelde rettich zorgt ervoor dat je elke hap die je neemt ervaart als de eerste. Hierbij serveer ik rijst met een garnituur van bosui en gebakken sesamzaadjes.

Ingrediënten

Chinese kool, rijstmeel, rietsuiker, rettich, peen, bosui, knoflook, gember, ui, vissaus, gedroogde garnaal, gedroogde ansjovis, Koreaanse chilivlokken, varkensbuik, varkens procureur, tofu, sesamzaad, sesamolie, jus de veau, kombu, kleefrijst, zout, rijstazijn, laurierblad, zwarte peper.

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stoof en rijst afgedekt voor 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de rettich en de bosui. Mijn excuses voor de plastic, ik heb helaas een tekort aan porselein.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de stoof en rijst afgedekt voor 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-7 minuten (2 of meer personen). Serveer met de rettich en de bosui.

Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Vegetarisch gerecht

Indiase curry met naanbrood

Details

Uniek in zijn eenvoud maar oh zo lekker. Deze linzencurry van zwarte linzen serveer ik met een volle salade van knapperig gewokte bloemkool en paprika met frisse yoghurtdressing. Met mijn eigengemaakte naanbrood, naar Indiaas recept.

Ingrediënten

Donkere berglinzen, uien, komijn, koriander, knoflook, groentebouillon, rode peper, gember, bloemkool, paprika, rode ui, komkommer, yoghurt, tomaat, verse koriander, verse munt, maanzaadjes, bloem, honing, bakpoeder, nigella zaadjes.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de linzen dhal afgedekt in de oven 10-15 min (1 persoon) of 15-20 minuten (2 personen of meer). Leg de laatste 2 minuten het naanbrood erbij. Serveer met de salade (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de linzen dhal afgedekt in de magnetron 4-6 minuten (1 persoon), of 6-8 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 15 seconden het naanbrood erbij. Serveer met de salade (koud).

Leuk om te weten

Berglinzen zijn eigenlijk rode linzen, maar dan met het velletje er nog omheen. Deze linzenvariant blijft daardoor heel bij het klaarmaken, anders dan de rode linzen die uit elkaar vallen.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Klassieker

Milde kip kerrie met rijst

Details

Een milde kip kerrie op basis van kokosmelk, kerrie, zachtgefruite ui en met zachte stukjes kip en sultana's. Ik serveer er basmati- en zilvervliesrijst bij en een flinke portie groenten. Smakelijk eten!

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrelkippendijen, bloemkool, broccoli, spitskool, ui, knoflook, kerrie, kardemon, kaneel, chili, palmsuiker, verse gember, koksroom, kokosmelk, sultana, kippenfond, yoghurt, doperwt, basmati rijst, zilvervliesrijst, zonnebloemolie.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de kipcurry met de rijst en groenten afgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen) in ovenschaal.

Magnetron 750W

Verwarm de kipcurry met de rijst en groenten afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De kerriesaus maken we zelf met kardemon, kerrie, kaneel en een vleugje chili.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Kindergerecht

Broodje hamburger

Details

Old school, maar altijd lekker. De kinderformaat Angus Beef hamburger bakken we kort op de hete plaat en gratineren we met belegen kaas. Erbij krijg je een stuk pide (Turks brood) met ijsbergsla, een plak tomaat, zelfgemaakte ketchup en zelfgemaakte mayonaise om het brood mee te vullen. Met geroosterde aardappeltjes. Geniet ervan!

Ingrediënten

Schots Aberdeen Angus rundvlees, kropsla, paprika, tomaat, komkommer, belegen kaas, pide, zelfgemaakte ketchup, aardappel, gepasteuriseerd eigeel, azijn, mosterd, zonnebloemolie, peper, zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Haal de burger met bakpapiertje uit de schaal. Verwarm de aardappeltjes onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm de burger op het bakpapiertje 10 minuten. Serveer met de pide (brood), sla en tomaat, mayonaise en ketchup.

Magnetron 4 minuten 750W

Haal de burger met bakpapiertje uit de schaal. Verwarm de aardappeltjes onafgedekt 2 minuten (1 persoon) tot 3-4 minuten (2 of meer personen). Verwarm de burger op het bakpapiertje 2 minuten. Serveer met de pide (brood), sla en tomaat, mayonaise en ketchup.

Uitverkocht voor deze dag
Nagerecht

Hopjesvla

Details

Hopjesvla: de unieke combinatie van een zelfgemaakte vla met een verfijnde koffiekaramelsmaak.

Glutenvrij Ingrediënten

Room, kristalsuiker, poedersuiker, gepasteuriseerd eigeel, maizena, espresso.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.