Viskoekjes van zalm

11 december 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Viskoekjes van zalm

Viskoekjes zijn niet alleen een feestje om te eten, maar ook zeker om te maken! En een hele goede reden om wat vaker vis te eten. Ik maak ze van verse zalmfilet en gerookte zalm en bak ze op hoge temperatuur in de oven gaar. Zo krijgen ze een knapperig korstje en zijn ze niet vet. Heerlijk bij een salade of tussen een broodje als zalmburger!

Ingrediënten voor 4 personen: Viskoekjes van zalm
500 gram aardappelen
300 gram zalmfilet zonder vel
125 gram zalmsnippers gerookt
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 kleine ui
2 ansjovisfilets uit blikje of potje
1 citroen
3 eieren
1 volle eetlepel kappertjes
Zwarte peper uit de molen

Bereiding:
Schil en kook de aardappel gaar. Giet af, stamp grof en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Snijd intussen de zalmfilet in kleine dunne reepjes. Hak het bosje peterselie fijn en pel de knoflook en ui en snijd fijn. Snijd de ansjovis fijn.
Klop de eieren los in een schaaltje en rasp ⅓ van de citroenschil.
Meng nu alle ingrediënten met elkaar, samen met wat peper uit de molen, kneed het samen, zodat het een stevig geheel wordt.
Maak burgers hiervan (8 grote of 16 kleine van ongeveer 1 cm dik) en leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak de burgers af gedurende 8 tot 10 minuten.
Lekker tussen een hamburger broodje, pitabroodje, wrap of Libanees platbrood. Met een frisse salade en mayonaise/yoghurtsaus met fijngesneden bieslook, fijngehakte kappertjes, zwarte peper en citroenrasp is je maaltijd helemaal compleet.

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties