Quinoa salade recept
Quinoa salade
Hoofdgerecht
4 personen
45min bereidingstijd
Voor een zonnig weekend maak ik graag quinoasalade. Deze rijkgevulde salade is ideaal om je koelkast mee op te ruimen. Die paar radijsjes, sla of paprika die nog in de groentela liggen? Het mag er allemaal in.
Deze quinoasalade is glutenvrij en combineert goed met een stukje gegrilde zalm, forel, makreel of kipdijbeenfilet van de barbeque. Eet je liever vegetarisch? Verkruimel dan 150 gram feta over de bereide salade, of bak wat plakjes halloumi goudbruin in een hete pan met een scheutje olie.
Ingredienten:
Salade
150 gr witte, rode of zwarte quinoa
200 gr haricot verts of boontjes
500 gr bloemkoolroosjes
800 gr wortel (geel/oranje/paars)
40 gr pompoenpitten
200 gr tomaatjes
200 gr komkommer
100 gr spinazie
50 gr peterselie, basilicum, bieslook of andere verse groene kruiden die je in huis hebt
Dressing
80 ml extra vergine olijfolie
1 eetlepel honing
50 ml yoghurt
1 citroen
Methode:
1. Kook de quinoa beetgaar en laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Kook vervolgens deharicot verts/boontjes beetgaar.
2. Rooster de bloemkoolroosjes en de geschilde en in plakken gesneden wortel op 220 graden in de oven gedurende 10-15 minuten met een klein beetje zout en olijfolie en laat afkoelen.
3. Bak de pompoenpitten in een droge pan op matig vuur, totdat ze licht gekleurd zijn.
4. Voor de dressing klop sap en rasp van de citroen met de extra vergine olijfolie en honing en een mespuntje zout. Giet de yoghurt erdoorheen en roer tot egaal geheel.
5. Meng de afgekoelde quinoa, pompoenpitten, bloemkool en wortel met dezoete tomaatjes in partjes, de komkommer in kleine blokjes, despinazieblaadjes, de gehakte kruiden en de dressing.
Eet smakelijk!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen