Skip to content

Blog

Halloween Pumpkin Pie

Halloween Pumpkin Pie

Het is een werkje, maar dan heb je ook een echte American Halloween Pumpkin Pie!
Qua smaken heeft de bodem van deze taart wat weg van speculaas en de vulling is lekker rijk met de mousse van geroosterde pompoen, winterse specerijen en roomkaas.

Ingrediënten voor 10 personen:

Voor de bodem:Pumpkinpie
125 gram bloem
30 gram rietsuiker
30 gram lichte basterdsuiker
Halve theelepel zout
Anderhalve theelepel kaneel
Mespunt kruidnagelpoeder
100 gram koude roomboter in blokjes

Voor de vulling:
250 gram pompoenblokjes zonder schil
220 gram roomkaas
2 eieren
110 gram lichte basterdsuiker
Mespunt nootmuskaat
Halve theelepel kaneel
45 ml koksroom of ongeslagen slagroom
45 ml yoghurt
Mespunt zout

Voor de topping:
100 ml slagroom
Halve eetlepel suiker
Kaneelpoeder

Bereiding:
Begin met het roosteren van de pompoen met een klein beetje zonnebloemolie in een voorverwarmde oven op 180 graden, 12 minuten. Laat afkoelen en pureer dan met vork of in een keukenmachine tot een zachte mousse. Laat oven aanstaan op 150 graden.
Ga dan verder met de bodem: meng in ruime kom alle ingrediënten voor de bodem, behalve de boter. Meng dan dit droge mengsel samen met de boter in de keukenmachine, gebruik de pulsfunctie, totdat je een kruimelig deeg hebt. Niet te lang mengen, want dan wordt het een grote klont!
Bekleed een ingevet bakblik (ongeveer 20 x 22 cm) of springvorm of rond bakblik (diameter van 24 cm) met dit kruimeldeeg, duw het een beetje aan en bekleed ook de rand. Zet bakblik in de koelkast.
Ga dan verder met de vulling: Klop de eieren los en meng de gepureerde pompoen samen met alle ingrediënten voor de vulling tot een egaal geheel. Giet dit mengsel in het beklede bakblik en bak de pie af op 150 graden voor 45 minuten. Check dan of de vulling goed stevig is (niet nat) en bak zonodig nog 5 tot 10 minuten langer. Laat afkoelen en snijd dan in mooie punten of stukken.

Voor het serveren:
Klop de slagroom op met de suiker. Ik houd er zelf van als slagroom niet echt zoet smaakt, maar dat is persoonlijk! Leg een toef slagroom op elke portie en bestrooi met een klein beetje kaneel.

Geniet ervan!

 

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen