Skip to content

Blog

Over Kip van MarleenKookt

In de afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan het vinden van een goede leverancier van kippen. Inmiddels heb ik die gevonden. Franse boerderijkippen die volgens de Nederlandse Beter leven classificatie van de Dierenbescherming 2-sterren kippen zijn. Dit is voor mij heel andere kip dan ik als consument gewend ben.

Deze Franse kippen krijgen alleen vegetarisch voedsel, geen preventieve antibiotica en groeimiddelen, hebben veel meer bewegingsvrijheid en leven bovendien veel langer dan de standaard kip. Dat is goed te merken aan het vlees: door alle beweging en oudere leeftijd, is het vlees veel meer doorbloed en daardoor roze of zelfs bruin van kleur. Ook na het bereiden ziet het vlees er nog veel bruiner uit en niet zo wit als de kip die velen gewend zijn.

Ook al is het risico op salmonella besmetting met deze kippen lager, toch zorg ik ervoor dat er geen rauwe kip onze keuken verlaat. We garen daarom alle kip al voodat die in de schalen gaat. We controleren vervolgens steekproefsgewijs door de temperatuur binnen in te meten (tenminste 70 graden) met een zogenaamde kernthermometer.

En dan vergeet ik bijna nog om het belangrijkste te noemen: de smaak! Ik ben zelf gek op deze kip omdat hij veel meer smaak heeft en het vlees veel steviger is. Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen