Orzo met spinazie en cherrytomaatjes (voor kids)

8 januari 2021

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Orzo met spinazie en cherrytomaatjes (voor kids)

Eenvoudig te bereiden en ideaal voor kinderen is dit vegetarische pastagerecht. Orzo is een rijstvormige pasta – gemaakt van harde tarwe gemalen tot griesmeel (wat ook de basis is voor couscous en bulgur) – die vrij stevig is en goed vult. De verse bladspinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een kleurrijk en gezond geheel. Ik maak het af met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas, zo wordt het gerecht heerlijk smeuïg. En hier smullen niet alleen de kids bij mij thuis van ;-)

Ingrediënten voor 4 kinderporties:Orzo_kids
50 gram amandelschaafsel
250 gram cherrytomaatjes
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
½ eetlepel zonnebloemolie
180 gram orzo (of riso, zo wordt het ook genoemd, dit is pasta in de vorm van een rijstkorrel)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 volle theelepel roomboter
100 gram diepvriesspinazie blokjes
60 gram Parmezaanse kaas geraspt
50 gram verse spinazie gewassen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden en rooster het amandelschaafsel op een plaat gedurende 10 minuten of iets langer, totdat ze licht goudbruin van kleur worden. Haal dan uit de oven en zet apart. Verwarm de oven naar 220 graden voor de tomaatjes.
Doe de cherrytomaatjes in een kom en meng met de zonnebloemolie, oregano en paprikapoeder met een snufje zout. Spreid uit op een bakplaat met bakpapier en plaats in de oven voor 5-8 minuten. Zo gauw het velletje een beetje bruin wordt of scheurt, zijn de tomaatjes goed. Zet de tomaatjes even apart.
Kook de orzo in ruim water tot gaar, giet af en spoel goed af. Houd 300 ml van het kookvocht apart, dit heb je later nodig voor de saus.
Pel intussen de ui en knoflook en snijd fijn. Bak in een ruime pan de ui in de roomboter (of zonnebloemolie, dat kan ook) en voeg als de ui zacht en goudbruin is de knoflook toe en bak nog 5 minuten zachtjes door.
Voeg dan de bevroren spinazie en de geraspte kaas toe en de helft van het achtergehouden kookvocht, zet vuur laag, eventueel even een deksel erop, zodat de spinazie ontdooit. Als de spinazie is ontdooid, staaf je de saus glad.
Voeg nu de gekookte pasta toe en de verse spinazie en zoveel van de rest van het achtergehouden kookvocht dat het een smeuïg geheel wordt. Voeg als laatste de tomaatjes voorzichtig toe en hussel door elkaar. Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Serveer met het geroosterde amandelschaafsel.

Smakelijk eten!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties