Skip to content

Blog

No bake cheesecake

No bake cheesecake met aardbeien

Het is bijna Moederdag! Hoe leuk is het om je moeder te verrassen met een zelfgemaakte cheesecake? Mooi ingepakt met een lief kaartje erbij, daar wordt iedere mama blij van :-). Ik deel hieronder het recept van mijn makkelijke no bake cheesecake met aardbeien.
Cheesecake met aardbeien

Ingredienten:
250 gram biscuitjes of bastogne koekjes
125 gram roomboter
15 gram gelatineblaadjes
2 citroen, liefst biologisch
100 ml water
20 gram kristalsuiker
500 ml kwark
250 gram mascarpone
120 gram witte basterdsuiker
200 gram verse aardbeien

Bereiding:
Verkruimel de koekjes in je keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, doe dan de koekjes in een schone theedoek, vouw die dicht en stamp met de achterkant van een pan erop, totdat je kruimels hebt.
Smelt de boter in een pan, zet vuur uit en meng boter en kruimels met elkaar in de pan.
Bekleed een ronde taartvorm met dit mengsel en duw goed aan (bv met de onderkant van een glas). Zet taartvorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Was de citroenen en rasp de schil, houd dit apart. Pers de citroenen uit en verwarm met het water en de kristalsuiker in een klein pannetje. Zet vuur uit en los in het hete mengsel (niet laten koken) de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op, zorg dat je geen stukjes gelatine meer ziet!
Meng in een grote mengkom met elektrische handmixer de kwark met de mascarpone en de basterdsuiker, samen met de citroenrasp. Voeg hier het gelatinemengsel aan toe en klop goed door.
Verdeel het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de cheesecake.

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen