Skip to content

Blog

Tijd voor nieuwe vegetarische gerechten!

De afgelopen weken is er in mijn keuken veel gebrainstormd, getest en geproefd want we willen je graag verrassen met nieuwe gerechten.

Met het keukenteam wisselen we elkaar dan af in kleine groepjes. De ene groep kookt het menu van de dag en de andere groep maakt tijd vrij voor de testgerechten.

Ook tijdens het koken ontstaan altijd veel ideeën voor nieuwe gerechten of componenten en op deze manier kunnen we ze snel uitproberen en op het menu zetten.

Samen met Sabien en Fons heb ik deze keer gekeken naar gezonde, frisse en zomerse gerechten met veel smaak en veel groenten, en met de juiste voedingswaarden voor een volwaardige maaltijd.

Deze nieuwe gerechten kun je al bestellen:
4 juni: Gevulde quesadilla met quinoa salade
5 juni: Courgetteburgers met parelgort salade 
11 juni: Shakshuka met dukkah ei en Libanese aardappeltjes

En...sneak preview voor eind juni: Falafel :-) Ik maak deze in de oven in plaats van gefrituurd en daardoor is de falafel minder vet.

Over de ingrediënten

Hier kun je meer lezen over welke ingrediënten ik gebruik en hoe deze ervoor zorgen dat je met mijn vegetarische gerechten alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

  • Quinoa is een belangrijke bron van eiwitten en vezels
  • Parelgort is rijk aan B-vitaminen, vitamine A, E en D en helpt net als quinoa mee aan een stabiele bloedsuikerspiegel
  • Zowel in de courgettenburgers zelf als in de salade die je erbij krijgt zitten pitten en zaden voor een lekkere bite

Midden Oosterse keuken

Ik hou erg van de Midden Oosterse keuken en heb mijn eigen twist gegeven aan de Shakshuka. In plaats van dat ik de eieren door het gerecht doe, krijg je er een door de dukkah gerold eitje bij.

Dukkah is een mengsel van geroosterde gehakte noten en specerijen zoals korianderzaad, komijnzaad en venkelzaad. De Libanese aardappels maak ik met onze eigen Hollandse piepers, op smaak gebracht met gestoofde ui, rode pepertjes en een mix van exotische specerijen, zoals kardemom en korianderzaad.

Eet smakelijk!

Marleen

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen