Proef de lente met mijn paasmenu

20 maart 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het samenstellen, uitwerken en proeven van mijn paasmenuHier vind je wat meer informatie over de achtergrond van dat menu.

Het is net lente en veel soorten groenten en fruit zoals asperges, raapsteeltjes en rabarber komen weer beschikbaar. Ik wil je graag de lente laten proeven met dit menu.

Bij het schrijven van de recepten ben ik verder uitgegaan van een combinatie van feestelijke gerechten zonder dat het zwaar wordt.

Voorgerecht: Asperges Mimosa
Natuurlijk geen Pasen zonder eieren. Ei mimosa is een speciale bereiding van gehakt ei gemengd met verse peterselie, kappertjes en olijfolie. De combinatie van ei met verse groene asperges is een echte klassieker.

hoofdgerecht PasenHoofdgerecht met parelhoen 
We vullen parelhoenfilet met een mengsel van paddestoelen, eekhoorntjesbrood en goede kwaliteit kipgehakt. Daarvan maken we een rollade die we in de oven stomen. Daarna bakken we die goudbruin in geklaarde boter. Voor een prachtige presentatie snijden we de rollade in plakken.

vegetarisch hoofdgerecht PasenVegetarisch hoofdgerecht 
Zoals je ziet op de foto bouwen we het vegetarische hoofdgerecht op uit verschillende lagen en rollen we die op. De kleurrijke compositie van savooiekool, mousse van zoete aardappel, knapperige halloumi, tuinerwt crunch en veel kruiden zal je verrassen.

Dessert: Tartelette aux fruits
Om het menu feestelijk af te sluiten maak ik een tartelette aux fruits. Een combinatie van een krokante bodem met romige vanille en frisse compote van rabarber. Met deze ingrediënten combineer ik de smaken zoet en zuur, romig en fris en de texturen zacht en krokant.

Heb je trek gekregen? Tot en met 30 maart kun je mijn paasmenu reserveren. Het menu worden op zaterdag 31 maart tussen 13 en 17 uur bij je thuis bezorgd met een duidelijke opwarminstructie.

Alvast fijne paasdagen gewenst,

Marleen

Wordt fan op Facebook of volg mij op Instagram.

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Reacties