Indiase komkommer raita

23 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Indiase komkommer raita

Raita is een yoghurtdip, die in de Indiase keuken geserveerd wordt als bijgerecht bij de vaak pittige curry's. Een beetje om te blussen dus!
Hieronder vind je mijn favoriete raita. Zoals gezegd smaakt dit heerlijk bij pittig (Indiaas) eten, maar ik vind het ook lekker als spread op getoast brood, als ‘dressing’ bij een knapperige salade of als dip bij een gezonde rauwkost snack.

Ingredienten:Raita
Een halve komkommer met schil
1,5 theelepel geel of zwart mosterdzaad
1 theelepel komijnzaad
300 gram dikke yoghurt (Grieks of vol)
1 rawit pepertje of halve groene peper
Bosje munt
Halve citroen
Halve theelepel zout

Bereiding:
Als je een grove rasp hebt kan je de komkommer het beste raspen. Geen rasp in huis? Snijd dan de komkommer in hele kleine blokjes, hoe kleiner, hoe beter! Zet even apart.
Bak dan het mosterdzaad en het komijnzaad in een droge pan op matig vuur, totdat de kruiden gaan geuren en de mosterdzaadjes gaan ‘springen’. Laat afkoelen.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in fijne reepjes. Hak de peper fijn (als je van pittig houdt, laat je de zaadlijst en pitjes erin, ander haal je die eruit).
Pak een ruime kom en meng hier alles met elkaar en voeg dan het sap van de citroen en het zout toe naar smaak.
De raita blijft tot 3 dagen goed in de koelkast.

Geniet ervan!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties