Hangop met verse rabarber

17 juli 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.

4 personen

 

Hangop met rabarberIngredienten: 

1 kg rabarber

1 liter volle yoghurt

1 eetlepel poedersuiker

0,5 kg zoete appels

Vanillepeul

 

Bereiding: 

  1. Hang het vergiet in een pan en zorg dat het de bodem niet raakt. Leg daarin een schone, natgemaakte en goed uitgewrongen theedoek. Voeg hier de volle yoghurt aan toe en leg er wat folie overheen om het vervolgens 12 tot 24 uur in de koelkast te laten staan. Hoe langer je wacht des te dikker de hangop wordt, want gedurende de tijd sijpelt er meer vocht uit. 
  2. Maak de hangop op smaak met de merg uit een vanillepeul (gooi de lege peul nog niet weg!), en de poedersuiker. 
  3. Gemiddeld houd je de helft aan gewicht over wanneer yoghurt in hangop verandert. 
  4. Snijd de onderste harde stukken en het blad van de rabarber eraf. Spoel de stelen met water en snijd ze in stukken van 2 cm. Schil ze liever niet, dan verlies je de rode kleur. Eventuele stugge draden kan je makkelijk van de steel af trekken. 
  5. Doe een centimeter  water (of witte wijn, dat is ook lekker) in een pan en voeg de rabarber en geschilde appel in blokjes samen met de leeggeschraapte vanillepeul toe. Laat met een deksel schuin erop het mengsel 10/15 minuten stoven totdat de stukjes zacht worden. Schep de hangop in een schaal en schep de rabarber er bovenop. Ook lekker met geroosterd amandelschaafsel. 

 

Eet Smakelijk!Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen