Groentemuffins voor kids

12 juni 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Groentemuffins voor kids

Ik probeer mijn kinderen veel groenten te laten eten, maar zelfs nu ze al grote tieners zijn is dat nog steeds een dagelijks terugkerende struggle. Herkenbaar? Probeer dan eens deze groentemuffins, ideaal voor kleine kinderen. En die grote koters van mij schuiven ook zo een paar van deze muffins naar binnen! ;-)

Lekker bij een rauwkostsalade van bijvoorbeeld klein gesneden komkommer, tomaat, wortel, radijs, slablaadjes en frisse kerrie-yoghurtdip (2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, halve theelepel kerrie, eventueel theelepel vloeibare honing en beetje zwarte peper). Je kan de muffins in de koelkast nog 2 dagen bewaren. Verwarm ze dan 10 minuten op 170 graden in de oven voordat je ze serveert.

Voor 10 muffins (5 kinder porties)Groentemuffins

Ingredienten:
150 gram broccoli of wortel of een mix hiervan, in stukken gesneden
125 gram volkorenbloem
8 gram bakpoeder
40 gram boter
2 eiwit
3 hele eieren
40 gram cheddar, geraspt
Muffinvormpjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Kook de broccoli of de wortel (of de mix) in ruim water beetgaar. Hak fijn in keukenmachine. Smelt de boter in pannetje of magnetron. Klop het eiwit stijf met een mixer in een schone kom en klop apart de hele eieren met een garde even los.
Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder, gesmolten boter, kaas, geklopte hele eieren en fijngehakte groenten tot een stevig geheel. Spatel het eiwit erdoor. Vul de vormpjes met de massa (ongeveer voor de helft of ⅔ vullen) en bak af gedurende 20 minuten. Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes.

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties