Skip to content

Blog

De bezorging van lekkere maaltijden in Amsterdam met bakfietsen

Regelmatig krijg ik vragen hoe wij het bezorgen van maaltijden met onze bakfietsen ervaren. In een eerdere blogpost kon je lezen hoe  een dag bij MarleenKookt eruit ziet. Deze keer een kijkje in de keuken van onze bezorglogistiek. 


Waarom bakfietsen?

We bezorgen onze maaltijden elke dag tussen 16 en 20 uur, precies als Amsterdam helemaal vaststaat in de spits. Al snel kwamen wij uit op bakfietsen die een grote capaciteit combineren met een goede wendbaarheid in het drukke avondverkeer in Amsterdam. 

urban arrow

Keuze voor UrbanArrow

Na de eerste weken bezorgen op onze familiebakfiets, was ik vrij snel overtuigd van het nut van een elektrische bakfiets. Via Juizz kwamen we zo terecht bij UrbanArrow, een startend Amsterdams fietsmerk die naast een familie-versie, ook een cargo bakfiets aan het ontwikkelen was.

Dat was het begin van een geweldige samenwerking. Nu fietsen we, 6 jaar later, met ruim 20 bakfietsen door Amsterdam.

Fiets wordt (stalen) ros

Om onze fietsen uit elkaar te houden, hebben we ervoor gekozen om ze allemaal te vernoemen naar beroemde paarden, zoals Bonfire, het paard van Ankie van Grunsven of Amerigo van Sinterklaas :-) Bij het kiezen van een naam voor een nieuwe fiets gaat iedereen nog steeds grijnzen.

bakfiets

Regelmatig onderhoud noodzakelijk

Onze stalen rossen leggen per dag zo’n 30 kilometer af, over kinderkopjes, drempels en gaan stoepjes op en af. Hierdoor slijten de fietsen sneller dan je wellicht gewend bent. Inmiddels verricht een van onze bezorgers (Tim) wekelijks zo’n 8 uur preventief onderhoud. Hij controleert spaken en bandenspanning, vervangt remblokjes, loopt de kettingen na en repareert kapotte versnellingskabels.

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen