Basisrecept couscous

1 mei 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Mijn basis-couscous mét tip!

Voor 4 personen

Couscous is lekker, gezond en snel om te maken. Je kan het eten als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde kip of geroosterde groenten, maar het is ook perfect als bijgerecht of in een maaltijdsalade. Kortom, met couscous kan je alle kanten op! Ik deel hieronder mijn basisrecept:
Couscous

Ingredienten:
300 gram couscous (zie mijn tip onderaan voor bereiding)
½ citroen, raspen en persen
1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
25-30 gram verse groene kruiden, fijngesneden
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding:
Couscous maak je lekker met heel veel verse groene kruiden zoals dille, bieslook of peterselie – zeker 6-8 gram per persoon. Voeg daarnaast de klein gesneden komkommer, citroenrasp en sap, goede olijfolie, peper en zout toe. Nu is je basis klaar.

Je kan de basis-couscous rijker maken met rijpe partjes tomaat, beetgaar gekookte haricots verts, edamame boontjes of geroosterde groenten zoals aubergine, pompoen, zoete aardappel of venkel. Ook met verschillende soorten geroosterde noten zoals amandelen, hazelnoten of cashewnoten maak je de couscous voller en voedzamer.

Tip!
Een truc om couscous mooi rul te krijgen: meng door de nog niet bereide couscous een scheutje olijfolie. Giet er dan KOUD water op (op elke 100 gram couscous gaat 125 gram water) en een beetje zout. Laat een half uurtje staan en maak dan los met je vingers en voila: rulle couscous zonder klontjes :-)

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties