Skip to content

Blog

Cornish pasty recept

Cornish pasty

Hoofdgerecht/Lunch
6 personen
60/120 minuten

Maak je eigen Cornish pasty, een heerlijke halfronde pastei! Wanneer je eenmaal het deeg klaar hebt kan je alle kanten op met de vulling. Zo heb ik ooit in Cornwall zelfs pasties gegeten met mozzarella en chorizo! Ik hou het nu traditioneel met de twee vullingen die ik hier ter inspiratie heb neergezet, maar laat je vooral niet beperken ;-). Lekker met bijvoorbeeld een groene salade.

Ingredienten:Cornish pasty
Deeg (6 pasties)
430 gr bloem
130 gr boter
1 eigeel
45 ml zonnebloemolie
200 ml melk
1.5 afgestreken theelepel zout

Vulling vlees (6 pasties)
180 gr koolraap
180 witte ui
360 gr aardappel
500 gr longhaas/onglet/bavette
1 theelepel vers gemalen peper
Zout naar smaak, zo’n 2 theelepels
Klontje boter per pasty

Vulling vega (6 pasties)
300 gr pastinaak
240 cheddar
240 ui
300 aardappel
6 gr peterselie
5 gr vers gemalen peper
10 gr zout

1 ei voor bestrijken van de pasty

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng dit met een lepel om vervolgens met de hand te kneden. Dit kan ook in de keukenmachine.
Kneed het deeg zo’n 5 tot 6 minuten totdat het een glad geheel is. Leg het vervolgens in wat vershoudfolie in de koelkast voor 30/60 min.
Terwijl het deeg ligt te rusten kan je beginnen aan de vulling. Snijd de koolraap, ui en aardappel in stukken van circa 1 cm. Snijd het vlees in soortgelijke stukken.
Verwarm de oven voor op 165℃.
Deel het deeg op in 6 balletjes van circa 140 gr en rol ze uit met een deegroller tot een cirkel met een diameter van ongeveer 18-20 cm. Leg wat bakpapier op de bakplaat.
Leg het deeg op licht bebloemde aanrechten schep ⅙ van de vulling op 1 helft van de cirkel, vouw vervolgens dicht (je kan hier YouTube filmpjes van vinden of druk met een vork de randjes goed op elkaar).
Bestrijk de pasties met 1 geklutst ei.
Bak ze vervolgens goudkleurig in de oven op 165℃ (45min voor vlees, 35min voor vega).

Eet smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen