Bonne femme groentegarnituur

5 juni 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bonne femme - Franse groentegarnituur

4 personen

Eigenlijk een recept om op lekkere wijze groenterestjes op te maken uit de koelkast en zelfs vriezer. Dus heb je knolselderij, bloemkool of andere stevige groente over, snijd in blokjes en bak lekker mee met de rest van de groenten!

Ingredienten:Bonne femme
250 gram champignons
1 grote ui
200 gram spekblokjes
1 kg aardappel geschild
250 gram wortel in blokjes
400 gram mix van groene groenten, zoals verse sperziebonen, doperwten, snijboontjes, tuinboontjes, prei.
Zwarte peper uit de molen en zout
2 takjes verse tijm
Zonnebloemolie, of roomboter, als je een echte Franse Bonne Femme wilt zijn ;)

Bereidingswijze:
Haal de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de champignons in kwarten. Bak de gesneden champignons samen met de tijmblaadjes op middelhoog vuur aan in wat zonnebloemolie (of boter), totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Gebruik hiervoor een grote hapjespan. Zet apart.
Snijd intussen de ui fijn en bak samen met de spekblokjes in een klein beetje zonnebloemolie (of boter) tot goudbruin in dezelfde pan.
Kook de groene groenten en de wortel beetgaar in ruim water.
Snijd de aardappel in blokjes en rooster in de oven op een bakplaat met wat olie en beetje zout in 20 minuten op 180 graden goudbruin.
Zet de hapjespan weer op laag vuur en voeg alle bereide ingrediënten toe, meng met elkaar en voeg zwarte peper toe naar smaak en eventueel wat zout.

Lekker bij een salade, eventueel uitgebreid met een stukje vlees en jus.

Bon appetit!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Reacties