Categorie: Algemeen

Passende wijnen bij mijn kerstmenu

17 december 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Omdat ik elk jaar leuke reacties krijg op het wijnadvies bij mijn kerstdiner, twijfelde ik geen moment toen onze nieuwe buurman Bolomey wijnimport bleek te zijn. Meteen heb ik David Bolomey gevraagd om de wijnsuggesties te verzorgen dit jaar.

Wat we doen tegen voedselverspilling

30 augustus 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Vanaf het begin van MarleenKookt ben ik altijd bewust bezig geweest met het beperken van voedselverspilling. Ter gelegenheid van de Verspillingsvrije week vertel ik je daar wat meer over:

Mijn recept voor basilicum-cashew pesto

26 juni 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Lijkt het je leuk om zelf een keer pesto te maken? Hieronder vind je mijn recept. Ik maak vaak pesto met cashewnoten, deze zijn iets minder vet dan pijnboompitten en bevatten meer vezels.

Welke maatregelen nemen we bij MarleenKookt tegen corona? [Bijgewerkt]

14 maart 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Nederland heeft sinds medio maart te maken met het coronavirus. Hieronder leg ik daarom kort uit welke maatregelen we hebben genomen zodat je veilig kunt genieten van mijn maaltijden.

Opwarminstructie en opmaaktips kerstmenu 2019

23 december 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Op het kerstmenu dit jaar staan klassieke gerechten die rijk van smaak zijn én makkelijk te serveren. Zo heb jij er weinig omkijken naar en kun je genieten van de gezelligheid eromheen. Hieronder vind je de opwarminstructie samen met tips, foto’s en filmpjes om de borden mooi op te maken.

Uitgebreid wijnadvies bij mijn kerstmenu

5 december 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Omdat ik veel leuke reacties heb gehad op het wijnadvies van Wijnkoperij De Gouden Ton bij het kerstmenu van vorig jaar, geven zij dit jaar weer een uitgebreid advies bij elke gang.

Doe mee aan mijn Sinterklaas kleurwedstrijd!

15 november 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Omdat de Sint weer in het land is, organiseer ik deze week een Sinterklaas kleurwedstrijd voor al mijn kleine eters. Daan, die normaal de fietsroutes plant, heeft voor de gelegenheid een leuke kleurplaat getekend.

Umami en optimaal gebruik van ingrediënten

19 februari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Op 1 maart laat ik je graag kennismaken met een vernieuwende manier van koken. Die dag kook ik samen met gast-chef Merijn van restaurant Choux een bijzonder 3-gangen menu. Dit menu bevat niet alleen bijzondere bereidingstechnieken, we maken ook optimaal gebruik van de ingrediënten. Zo verspillen we zo min mogelijk.

Een unieke avond thuis uit eten met gast chef Merijn

12 februari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Maak kennis met de vernieuwende keuken van gast-chef Merijn! Op 1 maart kook ik samen met Merijn van Berlo (chef bij restaurant Choux) een speciaal 3-gangen diner. We gaan je verrassen met bijzondere ingrediënten en bereidingen.

Opmaaktips en opwarminstructie kerstmenu

6 december 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Op het kerstmenu dit jaar staan klassieke gerechten met Engelse invloeden die rijk van smaak zijn én makkelijk te serveren. Zo heb jij er weinig omkijken naar en kun je genieten van de gezelligheid eromheen. Hieronder vind je de opwarminstructie én tips om de borden mooi op te maken.

Items 1 tot 10 van 44

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5