Het laatste nieuws en meer...

Over Kip van MarleenKookt

14 juli 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

In de afgelopen maanden heb ik veel tijd besteed aan het vinden van een goede leverancier van kippen. Inmiddels heb ik die gevonden. Franse boerderijkippen die volgens de Nederlandse Beter leven classificatie van de Dierenbescherming 2-sterren kippen zijn. Dit is voor mij heel andere kip dan ik als consument gewend ben.

Deze Franse kippen krijgen alleen vegetarisch voedsel, geen preventieve antibiotica en groeimiddelen, hebben veel meer bewegingsvrijheid en leven bovendien veel langer dan de standaard kip. Dat is goed te merken aan het vlees: door alle beweging en oudere leeftijd, is het vlees veel meer doorbloed en daardoor roze of zelfs bruin van kleur. Ook na het bereiden ziet het vlees er nog veel bruiner uit en niet zo wit als de kip die velen gewend zijn.

Ook al is het risico op salmonella besmetting met deze kippen lager, toch zorg ik ervoor dat er geen rauwe kip onze keuken verlaat. We garen daarom alle kip al voodat die in de schalen gaat. We controleren vervolgens steekproefsgewijs door de temperatuur binnen in te meten (tenminste 70 graden) met een zogenaamde kernthermometer.

En dan vergeet ik bijna nog om het belangrijkste te noemen: de smaak! Ik ben zelf gek op deze kip omdat hij veel meer smaak heeft en het vlees veel steviger is. Geniet ervan!

Heerlijke tomatensalade met Nederlandse tomaten

23 juni 2012

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

In Toscane kregen we een keer bij een bed & breakfast heerlijke zoete tomaten, waar je de zon in proefde. Fantastisch! Afgelopen week hadden we bij de Merguez met couscous een luxe tomatensalade van 4 verschillende tomaten van Nederlandse grond. Ik was helemaal blij dat door de juiste bereiding die tomatensalade net zo puur was als die in Toscane.

verschillende tomaten

Voor een flinke salade voor 4 personen heb je nodig:

 • - 800 gram van meerdere soorten tomaten, liefst van de volle grond en zo rijp mogelijk. Het is vooral leuk om te zoeken naar verschillen in kleur en vorm. Ik heb ze zelf gehaald bij Kwekerij Osdorp. Als de tomaten nog niet helemaal rijp zijn, bewaar je ze een paar dagen buiten de koelkast (nooit in je koelkast bewaren, daar worden ze een stuk minder lekker van).
 • - 5 eetlepels olijfolie
 • - 1 knoflookteentje
 • - rasp van een halve citroen en sap van halve citroen
 • - eventueel peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de olijfolie, knoflook, citroensap en de rasp in een hoge smalle kom en zet daar de staafmixer in, laat even draaien, zodat alles lekker mengt en de knoflook fijn is. Als je geen staafmixer hebt, geen probleem, dan snijd je de knoflook fijn en meng je de ingrediënten goed door elkaar. Laat de kleine tomaatjes heel, snijd de wat grotere tomaten in kwarten en als je hele grote tomaten gebruikt dan snijd je die in 8 of meer parten. Doe ze in een grote ovenschaal (het mooiste is dat de tomaten in een enkele laag liggen en niet op elkaar) en meng de dressing er goed door.

Zet de ovenschaal 2 minuten in de gloeiendhete oven, haal eruit en laat ze afkoelen. Nu is je tomatensalade klaar. Je kan er wat peper en zout over doen, maar doe dat pas op moment dat je de tomatensalade gaat eten want het zout trekt het vocht uit je tomaten. Deze salade kan je 2 dagen bewaren in de koelkast, de smaken mengen dan heerlijk met elkaar.

Buon Appetito!

MarleenKookt soep

17 juni 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Bij onze soepen staat "mogelijk diepgevroren". Dat leg ik hier graag verder uit

Bijna elke dag maken we verse soep. Dat doen we in grotere hoeveelheden, zodat we je tegen een aantrekkelijke prijs verse en goed gevulde soep kunnen aanbieden. We maken de soep altijd van verse groenten van het seizoen en verse kruiden en als het niet-vegetarische soepen zijn met verse biologische of scharrelvlees en duurzame vis.

Als de soep klaar is, gaat die in een blast chiller. Dit is een speciale koelkast die in hele korte tijd de soep afkoelt naar 3 graden. Zo krijgen bacteriën geen kans en blijven de smaken perfect behouden. Daarna gaan de soepen in halve liter verpakkingen en wordt alles wat niet die dag is besteld diepgevroren op 20 graden onder nul. Op die manier houd ik zonder conserveringsmiddelen onze soepen supervers en vol smaak.

Op de dag van bestelling ontdooien we dan de soep, zodat je er 's avonds van kunt genieten.

Eet smakelijk!

De Altijd-Succes-Mayonaise

14 maart 2012

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Ik durfde nooit zelf mayonaise te maken, omdat ik altijd hoorde dat die heel snel mislukt. Totdat een vriendin van me de gouden tip gaf: gebruik de staafmixer én zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. En dat is alles! Gegarandeerd succes.

Automatische agenda reminder

3 februari 2012

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Naar aanleiding van een aantal suggesties, sturen we vanaf nu bij elke bestelbevestiging ook een agenda reminder mee. Als je gebruik maakt van een elektronische agenda, kun je zo heel makkelijk onthouden wanneer Marleen Kookt.

Afhankelijk van je email programma, kan de reminder automatisch in je agenda worden opgenomen, of kun je zelf bepalen of die in je agenda komt te staan.

Laat alsjeblieft weten als je problemen ondervind met deze reminder of als je suggesties hebt voor verdere verbeteringen door je reactie hieronder te geven, of ons te mailen

Kok gezocht met liefde, tijd en aandacht voor eten

8 januari 2012

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Om ook met de groei van Marleen Kookt net zoveel tijd, liefde en aandacht te blijven geven aan onze maaltijden, zoeken we een kok die onze passie deelt.

Zelf interesse of weet je iemand, kijk dan op kok gezocht.

UPDATE:Inmiddels hebben we een aantal hele goede koks gevonden. Dank voor alle reacties!

De Marleen dag: meer gemak

7 januari 2012

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Een aantal klanten gaven aan dat ze het zo druk hebben, dat het bestellen van Marleen kookt er bij inschiet. Daarom kun je vanaf nu kiezen voor jouw vaste Marleen dag. Wekelijks krijg je dan op dezelfde dag en tijd je maaltijd bezorgd.

Op zondag krijg je een herinnering aan de Marleen-dag van die week. Zo kun je die altijd nog tot de avond van te voren afzeggen of aanpassen.

Wil je gebruik maken van een Marleen-dag, mail ons dan de dag en tijdstip, aantal personen en type maaltijd (vlees of vegetarisch).

Items 81 tot 87 van 87

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. ...
 3. 5
 4. 6
 5. 7
 6. 8
 7. 9