Skip to content

Blog

Hangop met verse rabarber

2 juli 2020 Marleen Keuken geheimen

Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.

Lees verder...

Romige vegan mayonnaise en pure ketchup

2 juli 2020 Marleen Keuken geheimen

Soms gaat er niets boven een lekker patatje met mayo en ketchup. Hieronder staat mijn recept voor vegan mayonaise en ketchup. De mayo maak ik met soja, dat geeft een heerlijk romige en rijke smaak. En mijn ketchup bevat een stuk minder suiker dan uit de supermarkt. Als je deze mayo en ketchup wat langer wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast in een schoon potje.

Lees verder...

Aardappelsalade in een nieuw jasje

19 juni 2020 Marleen Keuken geheimen

Aardappelsalade heeft niet altijd een goede naam. Vaak denken we aan een vette kleffe hap, met veel mayonaise en weinig smaak. Maar eigenlijk is een goed bereide aardappelsalade een geweldig lekker groentegerecht! Ideaal bij een BBQ (op Vaderdag!), als lunchgerecht of bij de picknick.

Lees verder...

Groentemuffins voor kids

12 juni 2020 Marleen Keuken geheimen

Ik probeer mijn kinderen veel groenten te laten eten, maar zelfs nu ze al grote tieners zijn is dat nog steeds een dagelijks terugkerende struggle. Herkenbaar? Probeer dan eens deze groentemuffins, ideaal voor kleine kinderen.

Lees verder...

Bonne femme groentegarnituur

5 juni 2020 Marleen Keuken geheimen

Eigenlijk een recept om op lekkere wijze groenterestjes op te maken uit de koelkast en zelfs vriezer. Dus heb je knolselderij, bloemkool of andere stevige groente over, snijd in blokjes en bak lekker mee!

Lees verder...

Caesar dressing

29 mei 2020 Marleen Keuken geheimen

De dressing is een essentieel onderdeel van de caesar salade en kan het maken of kraken ;-)

Lees verder...

Panzanella

22 mei 2020 Marleen Keuken geheimen

Van oorsprong is panzanella een Toscaans gerecht voor de armen, bedoeld om restjes op te maken. Maar de Italianen maken van alles iets lekkers, zo ook van deze brood-tomatensalade! Ideaal als zomers lunchgerecht of als avondmaaltijd met een gegrild stukje vis, kip of goede kwaliteit buffelmozzarella.

Lees verder...

Baba ganoush

15 mei 2020 Marleen Keuken geheimen

Lekker bij couscous of tabouleh, op een geroosterd broodje met tomaat en komkommer, als smaakmaker bij een gezonde snack zoals rauwe worteltjes, komkommer en paprikareepjes.

Lees verder...

No bake cheesecake

4 mei 2020 Marleen Keuken geheimen

Het recept van mijn makkelijke no bake cheesecake met aardbeien.

Lees verder...

Basisrecept couscous

29 april 2020 Marleen Keuken geheimen

Couscous is lekker, gezond en snel om te maken. Je kan het eten als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde kip of geroosterde groenten, maar het is ook perfect als bijgerecht of in een maaltijdsalade.

Lees verder...
Items 71 tot 80 van 151