Het laatste nieuws en meer...

Herfst in de keuken

21 november 2014

Door: Laura

Categorieën: Algemeen

In de keuken test ik samen met Marleen nieuwe recepten. Daarbij houden we rekening met de seizoenen en daarom kijk ik nu vooral naar recepten met herfstproducten. Sommige groenten worden nu niet meer in Nederland of Europa verbouwd. Dat betekent dat we tot de lente bijvoorbeeld geen asperges, raapsteeltjes, peultjes en artisjok gebruiken in de keuken. Andere groenten, zoals de wortelgewassen, zijn juist lekkerder door de lagere temperaturen waarin ze groeien. Ook sla gedijt goed in een koeler klimaat en veldsla is dus een absolute wintergroente.

De herfst heeft een aantal interessante en bijzondere gewassen te bieden, waarmee we vol enthousiasme koken. De komende maanden kun je weer genieten van spruitjes, wilde paddestoelen zoals bospaddestoelen en cantharellen, pompoen, pastinaak en allerlei soorten kool. Witlof en knolselderij passen ook helemaal in dit seizoen. We bereiden ze met smaakmakers als kaneel, kruidnagel, kardemom, gember of truffel(olie). Zoals bijvoorbeeld de langzaam gegaarde Elzasser zuurkool naar Henk Jan’s recept, inmiddels een klassieker in Marleen's (herfst)keuken.

Ook kom ik veel recepten tegen met tamme kastanjes, die een zoete, aardse, nootachtige smaak aan een gerecht geven. In de Italiaanse herfstkeuken is de kastanje niet weg te denken bijvoorbeeld in combinatie met spruitjes. Daarnaast gebruiken we de net geplukte Elstar in salades en in de kaas appel pastei die ook deze herfst weer op het menu staat.

Geniet van de herfst!

Ambassadeurs in IJburg gezocht!

17 september 2014

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Vanaf maandag 29 september gaan we (ook) voor IJburg koken.

MarleenKookt grootste deel van de zomervakantie

28 juni 2014

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Nog een week en dan begint de schoolvakantie in Amsterdam. Dankzij een geweldig keuken- en bezorgteam blijven we nu een groot deel van de zomervakantie koken. Alleen van 14 tot en met 27 juli zijn we gesloten. De overige weken koken we graag dezelfde gezonde en lekkere maaltijden als de rest van het jaar

Frank en Frij varkens

4 april 2014

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

In februari dit jaar zijn Joris en ik met Dirk, onze slager op bezoek geweest bij een bijzondere varkensboerin: Frank en Frij van Diana Saaman in Wehl.

Marleen's heerlijke kerstmenu

6 december 2013

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

In de afgelopen maand hebben we voor ons kerstmenu veel getest, geproefd, aangepast en nog meer getest. Daarom kan ik met recht zeggen: "Dit is het mooiste, lekkerste en verrassendste kerstmenu dat je zó op tafel tovert!"

Amstelvrees overwonnen :-)

1 februari 2013

Door: Joris

Categorieën: Algemeen

Eindelijk is het zover. De afgelopen weken hebben we een aantal leuke, nieuwe bezorgers ingewerkt, dus kunnen we vanaf komende week ook voor een groot deel ten oosten van de Amstel koken. We hebben dus onze Amstelvrees, zoals ooit iemand het noemde overwonnen.

Bezorggebied Marleen Kookt De laatste tijd kreeg Marleen steeds meer verzoeken om te koken voor klanten op de Oostelijke Handelskade, Java-eiland, de Oosterparkbuurt en Watergraafsmeer. Daarom zijn we meteen na de kerstvakantie begonnen met het opleiden van nieuwe bezorgers. En die hebben meteen de ijsdoop gehad met het winterse weer van de afgelopen weken:-) We sturen ze nu dus met een gerust hart op pad.


Vanaf nu kun je je dus aanmelden en meteen bestellen.

.

Vanaf nu soep met 2 broodjes, prijs iets hoger

2 januari 2013

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Dankzij de suggesties van een paar klanten realiseer ik me dat ik slechts 1 broodje bij de soep doe, terwijl de soep wel voor 2 personen is bedoeld. Daarom krijg je met ingang van volgende week altijd 2 broodjes van Menno bij je soep. Dat betekent wel dat de soep vanaf nu € 4,50 is (in plaats van € 4,00). Maar dat is slechts een kleine prijs, als daardoor broodruzies thuis worden voorkomen :-)

MarleenKookt kerstmenu

11 december 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Dit jaar sluit ik culinair af met een luxe 4-gangen kerstdiner. Met net zoveel liefde, tijd en aandacht gekookt en opgemaakt als mijn door-de-weekse gerechten. En voor de kerst extra feestelijk en uitgebreid!

Ook nu heb ik de prijzen aantrekkelijk gehouden: EUR 35 p.p bij een bestelling voor 2 of meer personen. En zoals je van mij gewend bent is er voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers een menu.

We koken alles op zondag 24 december vers, zodat je er tot en met 2e kerstdag van kunt genieten. Daarom kunnen we slechts een beperkt aantal maaltijden bereiden. Bestel dus snel:

Het luxe 4-gangen diner

Ik zie er naar uit om deze kerst voor je koken, zodat je van een onbezorgde kerstdag met je dierbaren kunt genieten.

Liefs,

MarleenKookt één jaar!

31 oktober 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Morgen 1 november, is het een jaar geleden dat ik begon te Marleenkoken. Joris en ik zijn supertrots op waar we nu staan en vinden het leuk om dat met jou te delen. Daarom krijg je bij een bestelling tussen 1 en 7 november zelfgebakken brownies.

Het is bijna niet meer voor te stellen hoe we een jaar geleden begonnen te koken voor een kleine groep vrienden en kennissen. Met heel veel passie begon ik, maar ik had nog weinig kennis over hoe ik nou het beste voor meer dan 10 personen zou moeten koken. Nu een jaar later, genieten meer dan 300 mensen wekelijks van de verse maaltijden die ik dagelijks met Henk Jan bereid en die Joris samen met Remco, Tossa, Sofie, Maud, Joost en Phebe bezorgt.

Dank je wel voor je vertrouwen. Ik hoop nog lang voor je te mogen koken!

Liefs,
Marleen

Marleen kookt voor Buitenveldert

10 oktober 2012

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

bezorggebied MarleenKooktSinds deze week hebben we ons bezorggebied uitgebreid: ik kook nu ook graag voor iedereen in Buitenveldert. Woon je binnen het bezorggebied? Schrijf je dan in, zodat je meteen kunt bestellen.
Items 71 tot 80 van 87

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. ...
  3. 5
  4. 6
  5. 7
  6. 8
  7. 9