Het laatste nieuws en meer...

Brownie met walnoot

10 april 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij MarleenKookt hebben we de traditie dat een jarige trakteert op een zoete lekkernij. Tineke was eerder dit jaar jarig en kwam met deze fantastische traktatie naar de keuken. Geïnspireerd op een recept uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Met recht een goddelijke brownie. Tast toe!

Cake salé

3 april 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Cake salé is een hartige cake uit Frankrijk. Het is een mooi bijgerecht om je maaltijd mee aan af te maken en net iets extra’s te geven. Je kan er eindeloos mee variëren, met of zonder kaas, stukjes spek of gerookte kip, verschillende soorten groenten en specerijen.

Aubergine-tomatensoep

27 maart 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze aubergine-tomatensoep is lekker hartig en vol van smaak. Ideaal om een grote pan van te maken en te delen met je naasten.

Welke maatregelen nemen we bij MarleenKookt tegen corona? [Bijgewerkt]

14 maart 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Nederland heeft sinds medio maart te maken met het coronavirus. Hieronder leg ik daarom kort uit welke maatregelen we hebben genomen zodat je veilig kunt genieten van mijn maaltijden.

Appelchutney

28 februari 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Een huisgemaakte chutney kan een gerecht helemaal afmaken. Het is een mooi bijgerecht dat lekker is op (rogge)brood met oude kaas, bij rauwkost borrel hapjes, bij gestoofde visgerechten of hartige taarten.

Stoofpeertjes

29 januari 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Stoofpeertjes zijn heerlijk bij wild, maar ook bij sukade, rollade en als toetje met yoghurt of vanille ijs. Vergeet niet de siroop royaal te gebruiken. Een ideaal slank peertje dat weinig suiker nodig heeft is de Gieser Wildeman. Ik geef hier twee recepten, de één eenvoudig en de ander wat ingewikkelder.

Opwarminstructie en opmaaktips kerstmenu 2019

23 december 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Op het kerstmenu dit jaar staan klassieke gerechten die rijk van smaak zijn én makkelijk te serveren. Zo heb jij er weinig omkijken naar en kun je genieten van de gezelligheid eromheen. Hieronder vind je de opwarminstructie samen met tips, foto’s en filmpjes om de borden mooi op te maken.

Uitgebreid wijnadvies bij mijn kerstmenu

5 december 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Omdat ik veel leuke reacties heb gehad op het wijnadvies van Wijnkoperij De Gouden Ton bij het kerstmenu van vorig jaar, geven zij dit jaar weer een uitgebreid advies bij elke gang.

Doe mee aan mijn Sinterklaas kleurwedstrijd!

15 november 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Omdat de Sint weer in het land is, organiseer ik deze week een Sinterklaas kleurwedstrijd voor al mijn kleine eters. Daan, die normaal de fietsroutes plant, heeft voor de gelegenheid een leuke kleurplaat getekend.

Tofu op z'n aziatisch

5 juli 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. . Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)

Items 41 tot 50 van 114

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. ...
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 12