Skip to content

Blog

Frisse doperwtensoep

19 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Munt is volop te krijgen nu en dé smaakmaker van deze lekker frisse knalgroene soep.

Zowel koud als warm te eten, dus afhankelijk van het weer maak je je keuze!

Lees verder...

Vleesvervangers op een rij

12 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Een dagje geen vlees is met een beetje creativiteit gemakkelijk te koken en leuk ter variatie. Wat dacht je van deze eiwitrijke lekkernijen:

Lees verder...

Spicy appelchutney

5 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Verrassend lekker is deze spicy appelchutney en veelzijdig te gebruiken! Op een broodje met kaas, bij de borrel, bij Indiase gerechten of naast je gehaktbal bij de stamppot; deze chutney smaakt echt overal lekker bij en pimpt je bordje to the max :)

Lees verder...

Homemade hoisinsaus

19 februari 2021 Marleen Keuken geheimen

Hoe leuk is het om je eigen hoisinsaus te maken en altijd in huis te hebben? De saus wordt veel gebruikt in Aziatische marinades en staat vaak als smaakmaker vermeld in recepten van supermarkten en op blogs. In kant en klare hoisinsaus zitten aardig wat hulpstoffen en E-nummers. Deze hoisin maak je zelf met miso, een gefermenteerde pasta van sojabonen.

Lees verder...

Valentijn red velvet cake

12 februari 2021 Marleen Keuken geheimen

Verwen jouw Valentijn met een heerlijke red velvet cake! Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook smeuïg, luchtig en fris tegelijk. En liefde gaat zoals je weet...door de maag ;)

Lees verder...

Appelcompote met vanille

5 februari 2021 Marleen Keuken geheimen

Met appelcompote win je vele harten aan tafel! Met name van kleine eters, maar stiekem maak je er de grote eters ook blij mee :-). Mijn recept is makkelijk om te maken en door het gebruik van steranijs en vanillestok krijgt de compote lekker veel smaak!

Lees verder...

Uienmarmelade met rode wijn

28 januari 2021 Marleen Keuken geheimen

Deze uienmarmelade is super eenvoudig om te maken en heerlijk bij een kaasplankje ‘s avonds voor de buis, op een broodje bij de lunch of bij een stamppot.

Lees verder...

Toscaanse ribollita

22 januari 2021 Marleen Keuken geheimen

Ribollita! Een prachtige naam voor een prachtige winterse maaltijdsoep uit Toscane. Traditioneel bereid met oud brood en cavolo nero, kent deze soep veel verschillende recepten en verschijningsvormen.

Lees verder...

Rijk gevulde vegan bonenchili

15 januari 2021 Marleen Keuken geheimen

Boordevol smaak, supergezond en met een warme twist door de cacao, is deze rijk gevulde vegan bonenchili. Heerlijk met tortilla’s, komkommer en guacamole, of met volkoren rijst en frisse zoetzuur.

Lees verder...

Orzo met spinazie en cherrytomaatjes (voor kids)

8 januari 2021 Marleen Keuken geheimen

Eenvoudig te bereiden en ideaal voor kinderen is dit vegetarische pastagerecht. Orzo is een rijstvormige pasta – gemaakt van harde tarwe gemalen tot griesmeel (wat ook de basis is voor couscous en bulgur) – die vrij stevig is en goed vult. De verse bladspinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een kleurrijk en gezond geheel. Ik maak het af met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas, zo wordt het gerecht heerlijk smeuïg. En hier smullen niet alleen de kids bij mij thuis van ;-)

Lees verder...
Items 41 tot 50 van 151