Het laatste nieuws en meer...

Vegan 3-gangen menu op 1 november

30 oktober 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Steeds vaker krijg ik van klanten de vraag of ik ook een veganistische optie aan mijn menu toe wil voegen. In eerste instantie zag ik dit als iets ingewikkelds, maar nu ik mij er verder in heb verdiept vind ik het steeds leuker worden!

Porseleinen schalen en plastic bakjes

27 september 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Samen met Joris ben ik bezig met het testen van nieuwe schalen voor mijn maaltijden. Ik krijg regelmatig vragen van klanten over het nog verder minimaliseren van het gebruik van plastic. Super dat hier zoveel aandacht voor is! Daarom een update:

MarleenMeteen: goedkoper en koud bezorgd

19 september 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

Vanuit klanten die er niet aan toe kwamen om vooraf te bestellen, kregen we steeds vaker de vraag om ook last-minute te kunnen bestellen. Daarom zijn we begonnen met MarleenMeteen.

Kindergerechten met veel verstopte groenten

6 september 2018

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Kinderen eten vaak meer vlees dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Bijvoorbeeld door vlees op brood in combinatie met vlees in het avondeten. Dit zijn twee recepten met veel verstopte groenten zodat je een keer makkelijk zonder vlees kunt koken.

Spaanse empanada's

28 augustus 2018

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Op Facebook kreeg ik enthousiaste reacties bij een post over deze vegetarische empanada's. Daarom deel ik hier mijn recept.

Indiase groente curry op 2 manieren

16 augustus 2018

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze curry is rijk van smaak en super gezond! Wil je het jezelf gemakkelijk maken in deze eerste drukke weken na de zomervakantie? Maak dan een dubbele portie van de curry en eet deze de eerste dag met kip en rijst en de volgende dag met een gekookt eitje en Bombay potatoes.

Ook in de zomervakantie koken we graag voor je

22 juli 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

   Reacties

De zomer is officieel begonnen en van 21 juli - 2 september is het schoolvakantie in Amsterdam en omgeving. Zelf ben ik ook een paar weken vrij om vakantie te vieren met Joris en onze kinderen. Gelukkig hebben we een geweldig team in de keuken en op de fiets, dus blijven we net als vorig jaar de hele zomer koken :-)

Geef je gerecht een Zweedse twist

20 juli 2018

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Vandaag maak ik Zweedse gehaktballetjes volgens authentiek recept. Met veel verse kruiden, gemalen pimentbes en een smaakvolle cranberrysaus. Wil jij ook een keer een Zweeds tintje aan een gerecht geven? Hieronder vind je mijn recept voor de cranberrysaus. Heerlijk bij alle soorten gehaktballetjes.

Maak zelf gegrilde Italiaanse polenta

22 juni 2018

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze week heeft mijn menu een Italiaans tintje. Als je het leuk vindt om een keer een Italiaans bijgerecht anders dan pasta of aardappeltjes te maken, dan is polenta een origineel alternatief. Glutenvrij en ook kinderen zijn er dol op! In deze blog vind je mijn recept.

MarleenKookt brengt de Foodsisters bij je thuis!

18 juni 2018

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Tijdens mijn tweede zwangerschap was ik best veel aangekomen en nadat mijn zoontje was geboren had ik moeite met afvallen. Ik had destijds een drukke kantoorbaan en met twee kleine kinderen stond mijn hoofd niet zo naar lijnen. Toch zat het me niet lekker. Op een bepaald moment heb ik toen 2 dingen met me mezelf afgesproken:

Items 41 tot 50 van 87

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. ...
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 9