Het laatste nieuws en meer...

Baklava

4 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Vandaag is het weer zover, Eid-al-Fitr. Het einde van het vasten van de Ramadan en het begin van het suikerfeest. Ter gelegenheid van dit feest deel ik graag een klassiek recept wat ik van mijn collega Naiem heb gekregen: Baklava.

Italiaanse polenta

31 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Vervolgens kan je er plakken van snijden die je kunt bakken in de pan of oven.

Luxe Engelse trifle

10 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

12 mei is het weer moederdag, daarom geef ik je deze week een recept voor een heerlijk en bijzonder dessert, “Trifle.” Dit feestelijk laagjesdessert van cake, room en fruit ziet er prachtig uit in een grote glazen bowl, als je die niet hebt werken grote wijnglazen ook mooi.

Hangop met verse rabarber

3 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.

Eet shoarma als een koning

25 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Maak voor het koningsweekend je eigen shoarma. Lekker met knoflooksaus, en wil je die zelf maken? Dat kan! Het geheim van een goede knoflooksaus is veel volle yoghurt gebruiken.

Groene asperges met mimosa en krokante toast

19 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.

Caponata recept

12 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik maak zelf graag een grote pan van dit fijne Siciliaanse groentegerecht. Door het weekend heen kun je het makkelijk opwarmen en eten bij een getoast stuk brood of verse pasta. Neem de tijd voor het bereiden, dat maakt het zacht, intens en vol van smaak. Dit gerecht wordt nog lekkerder als je het een paar dagen van tevoren maakt en in je koelkast laat staan.

Cornish pasty recept

5 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Maak je eigen Cornish pasty! Wanneer je eenmaal het deeg klaar hebt kan je alle kanten op met de vulling. Zo heb ik in Cornwell zelfs pasty’s gegeten met mozzarella en chorizo! Ik hou het nu traditioneel met de twee vullingen die ik hier ter inspiratie heb neergezet, laat je vooral niet beperken.

Quinoa salade recept

29 maart 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Voor een zonnig weekend maak ik graag quinoa salade. Deze rijkgevulde salade is ideaal om je koelkast mee op te ruimen. Die paar radijsjes, sla of paprika die nog in de groentela liggen? Het mag er allemaal in.

Hartig koken met chocola?

26 februari 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij een recept met chocola denk je waarschijnlijk als eerste aan zoete gerechten zoals brownies, choco mousse of chocolademelk. Eigenlijk jammer want chocola is een heel divers ingrediënt dat ook zijn plaats verdient in hartige gerechten.

Items 41 tot 50 van 102

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. ...
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 11