Skip to content

Blog

Baklava

14 mei 2021 Marleen Keuken geheimen

Vandaag is het weer zover, Eid-al-Fitr. Het einde van de vastenmaand Ramadan en het begin van het Suikerfeest. Ter gelegenheid van dit feest deel ik graag een klassiek recept ik van de vader van mijn collega Naiem: Baklava.

Lees verder...

Recept - creëer je eigen Poké Bowl

7 mei 2021 Marleen Keuken geheimen

Poké (spreek uit Pokay) Bowl is een traditioneel Hawaiiaans gerecht met vis, rijst en groenten. Maak eens je eigen Poké Bowl, met jouw favoriete ingrediënten en restjes uit je koelkast. Ideaal om tijdens een mooie dag van te genieten op je balkon!

Lees verder...

Bloemkool couscous salade

30 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Ook zo’n zin in de zomer? Maak dan alvast deze frisse salade en dan doen we alsof de mussen van het dak vallen :)

Lekker als lunchgerecht, of ‘s avonds met een stukje vlees, vis, feta of met een extra portie linzen.

Lees verder...

Surinaams zuurgoed

23 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Surinaams zuur of zuurgoed kan niet ontbreken bij Surinaamse gerechten. Makkelijk om eens zelf te maken en goed te bewaren. Erg lekker bij nasi, bami, roti, maar ook een goede smaakvriend bij Hollandse stamp of broodje bal.

En die pot staat heel gezellig op tafel ;)

Lees verder...

Arancini balletjes

16 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Net zo lekker als een bitterbal, maar dan gemaakt van risotto. Arancini heten ze officieel en deze knapperige balletjes met smeuïge vulling smaken heerlijk bij de borrel of als bijgerecht bij een stukje vis of vlees. Je bent even bezig, maar dan heb je ook een prachtig resultaat!

Lees verder...

Wortelhummus

9 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Wortelhummus smaakt goed bij platbrood, een salade, op een broodje met geroosterde groenten of als dip voor rauwe stukjes groenten.

Lees verder...

Carrot Cake

9 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een frisse limoentopping. Mmm…

Lees verder...

Brownie met walnoot

4 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Geïnspireerd op een recept uit ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Met recht een goddelijke brownie. Tast toe!

Lees verder...

Alvast genieten van zomerfruit met deze trifle

2 april 2021 Marleen Keuken geheimen

Alvast genieten van zomers fruit met dit decadente dessert. Ideaal om in het weekend te maken, niet heel ingewikkeld en met een stel mooie glazen tover je iets prachtigs op tafel :-)

Lees verder...

Groene asperges met mimosa en krokante toast

26 maart 2021 Marleen Keuken geheimen

Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.

Lees verder...
Items 31 tot 40 van 151