Het laatste nieuws en meer...

Welke maatregelen nemen we bij MarleenKookt tegen corona? [Bijgewerkt]

14 maart 2020

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Nederland heeft sinds medio maart te maken met het coronavirus. Hieronder leg ik daarom kort uit welke maatregelen we hebben genomen zodat je veilig kunt genieten van mijn maaltijden.

Appelchutney

28 februari 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Een huisgemaakte chutney kan een gerecht helemaal afmaken. Het is een mooi bijgerecht dat lekker is op (rogge)brood met oude kaas, bij rauwkost borrel hapjes, bij gestoofde visgerechten of hartige taarten.

Stoofpeertjes

29 januari 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Stoofpeertjes zijn heerlijk bij wild, maar ook bij sukade, rollade en als toetje met yoghurt of vanille ijs. Vergeet niet de siroop royaal te gebruiken. Een ideaal slank peertje dat weinig suiker nodig heeft is de Gieser Wildeman. Ik geef hier twee recepten, de één eenvoudig en de ander wat ingewikkelder.

Opwarminstructie en opmaaktips kerstmenu 2019

23 december 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Op het kerstmenu dit jaar staan klassieke gerechten die rijk van smaak zijn én makkelijk te serveren. Zo heb jij er weinig omkijken naar en kun je genieten van de gezelligheid eromheen. Hieronder vind je de opwarminstructie samen met tips, foto’s en filmpjes om de borden mooi op te maken.

Uitgebreid wijnadvies bij mijn kerstmenu

5 december 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Omdat ik veel leuke reacties heb gehad op het wijnadvies van Wijnkoperij De Gouden Ton bij het kerstmenu van vorig jaar, geven zij dit jaar weer een uitgebreid advies bij elke gang.

Doe mee aan mijn Sinterklaas kleurwedstrijd!

15 november 2019

Door: Marleen

Categorieën: Algemeen

Omdat de Sint weer in het land is, organiseer ik deze week een Sinterklaas kleurwedstrijd voor al mijn kleine eters. Daan, die normaal de fietsroutes plant, heeft voor de gelegenheid een leuke kleurplaat getekend.

Tofu op z'n aziatisch

5 juli 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. . Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)

Mexicaanse bonensalade

21 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik gebruik kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten, maar je kan natuurlijk zelf ook andere bonen toevoegen, zolang het geheel neerkomt op ongeveer 450 gram bonen.

Mexicaanse lasagne

14 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

De lasagne bestaat uit lagen van tortilla’s en vulling van rundergehakt, paprika, tomaat en kruiden. Op de bovenste laag komt een topping van crème fraiche en kaas die mooi smelt in de oven.

Romige vegan mayonnaise en pure ketchup

6 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Soms gaat er niets boven een lekker patatje met mayo en ketchup. Hieronder staat mijn recept voor vegan mayonaise en ketchup. De mayo maak ik met soja, dat geeft een heerlijk romig en rijke smaak. En mijn ketchup bevat een stuk minder suiker dan uit de supermarkt. Als je je deze mayo en ketchup wat langer wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast in een schoon potje.

Items 21 tot 30 van 92

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 10