Het laatste nieuws en meer...

Viskoekjes van zalm

11 december 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Viskoekjes zijn niet alleen een feestje om te eten, maar ook zeker om te maken! En een hele goede reden om wat vaker vis te eten. Ik maak ze van verse zalmfilet en gerookte zalm en bak ze op hoge temperatuur in de oven gaar. Zo krijgen ze een knapperig korstje en zijn ze niet vet. Heerlijk bij een salade of tussen een broodje als zalmburger!

Ouderwetse erwtensoep

4 december 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Heerlijk als avondmaaltijd, of na een flinke wandeling door de kou buiten. Een goed bord snert gaat er eigenlijk altijd wel in ;) Dit recept vraagt vooral wat tijd en verder is het niet ingewikkeld! Je kan deze erwtensoep prima invriezen, dus maak meteen een flinke pan en je kan even vooruit.

Gepimpte uien

27 november 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Pimp je gerechten met deze verrukkelijke uien, afgekeken uit Flavour van Ottolenghi! Het geheim zit in het gebruik van de smaakmaker miso, een bijzonder lekker goedje dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. Daarnaast heb je tijd nodig, maar qua handelingen op gebied van koken is dit recept een makkie!

Sinterklaas taaitaai

20 november 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Sinterklaas is in het land, dus tijd voor taaitaai! Leuk om samen met je kinderen op een druilerige dag te maken en je huis gaat er superlekker van ruiken ;)

De ultieme basis voor Indiase rode curry

13 november 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Een goede Indiase currysaus geeft de juiste boost aan je Indiase gerecht. Maar zo’n currysaus zelf maken is vaak erg tijdrovend. Ik heb een super gezonde saus ontwikkeld die relatief eenvoudig is om te maken en perfect past bij rijst, een gekookt eitje, stukjes tofu, gehaktballetjes, gebakken kip of vis en welke groenten je maar lekker vindt. Zo tover je jouw maaltijd om tot een echte Indian dish!

Veganistische gehaktballetjes (én gezonde kikkererwten-snack)

6 november 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Veganistische gehaktballetjes (én gezonde kikkererwten-snack) Pulled oats is puur natuur, gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Hierdoor is het milieuvriendelijk én bevat het alle benodigde aminozuren (eiwitten). De structuur is stevig en daardoor ideaal om mee te koken, zoals voor deze gehaktballetjes. Ik gebruik geen ei, maar aquafaba, het vocht van kikkererwten uit blik. Op deze manier houd ik de balletjes 100% plantaardig.

Halloween Pumpkin Pie

30 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Het is een werkje, maar dan heb je ook een echte American Halloween Pumpkin Pie! Qua smaken heeft de bodem van deze taart wat weg van speculaas en de vulling is lekker rijk met de mousse van geroosterde pompoen, winterse specerijen en roomkaas.

Indiase komkommer raita

23 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Raita is een yoghurtdip, die in de Indiase keuken geserveerd wordt als bijgerecht bij de vaak pittige curry's. Een beetje om te blussen dus!

Zoete aardappelsoep met linzen

16 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Deze soep is heerlijk hartig, super gezond, 100% plantaardig en glutenvrij. Ideaal dus om iedereen voor te zetten voor de lunch, of als avondmaaltijd met een lekker stuk brood en frisse salade. Het lijkt veel werk, maar uiteindelijk valt het best mee en dan heb je - echt waar! - een superlekkere soep op tafel! En wat je over hebt, vries je in :)

Baharat bloemkoolsalade

2 oktober 2020

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

Bij bloemkool dacht ik vroeger altijd aan de zachtgekookte versie met gesmolten kaas erover. Best aardig, maar er is zoveel meer mogelijk met deze bijzondere groente! Zo is geroosterde bloemkool in een salade erg lekker en weer eens iets heel anders :) Lees hier hoe je bloemkool bereidt in de oven en er een gezonde salade van maakt met frisse tahini dressing. Lekker als lunch met een vers stuk brood, als voorgerecht bij een luxe diner, of als bijgerecht bij een Mediterrane dish.

Items 21 tot 30 van 125

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 13