Het laatste nieuws en meer...

Mexicaanse bonensalade

21 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik gebruik kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten, maar je kan natuurlijk zelf ook andere bonen toevoegen, zolang het geheel neerkomt op ongeveer 450 gram bonen.

Mexicaanse lasagne

14 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

De lasagne bestaat uit lagen van tortilla’s en vulling van rundergehakt, paprika, tomaat en kruiden. Op de bovenste laag komt een topping van crème fraiche en kaas die mooi smelt in de oven.

Romige vegan mayonnaise en pure ketchup

6 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Soms gaat er niets boven een lekker patatje met mayo en ketchup. Hieronder staat mijn recept voor vegan mayonaise en ketchup. De mayo maak ik met soja, dat geeft een heerlijk romig en rijke smaak. En mijn ketchup bevat een stuk minder suiker dan uit de supermarkt. Als je je deze mayo en ketchup wat langer wilt bewaren, zet ze dan in de koelkast in een schoon potje.

Baklava

4 juni 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Vandaag is het weer zover, Eid-al-Fitr. Het einde van het vasten van de Ramadan en het begin van het suikerfeest. Ter gelegenheid van dit feest deel ik graag een klassiek recept wat ik van mijn collega Naiem heb gekregen: Baklava.

Italiaanse polenta

31 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Polenta is een lekker alternatief voor aardappelen, pasta en rijst. Traditioneel eet je dit bijgerecht in Italië als een warme dikke pap. Wanneer je de pap laat afkoelen wordt het hard. Vervolgens kan je er plakken van snijden die je kunt bakken in de pan of oven.

Arabische linzensoep (vegan)

24 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Ik haal veel inspiratie uit de Arabische keuken. Deze linzensoep maak ik met het Libanees 7- kruidenmengsel uit het kookboek “de Souk”. Een souk is een Arabische markt, voor deze kruiden moet je misschien ook de markt op ;)

Luxe Engelse trifle

10 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

12 mei is het weer moederdag, daarom geef ik je deze week een recept voor een heerlijk en bijzonder dessert, “Trifle.” Dit feestelijk laagjesdessert van cake, room en fruit ziet er prachtig uit in een grote glazen bowl, als je die niet hebt werken grote wijnglazen ook mooi.

Hangop met verse rabarber

3 mei 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Het is weer het seizoen van de rabarber. Dit frisse zomerse toetje is lekker gezond omdat je appel gebruikt om de rabarber zoet te maken in plaats van suiker.

Eet shoarma als een koning

25 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Maak voor het koningsweekend je eigen shoarma. Lekker met knoflooksaus, en wil je die zelf maken? Dat kan! Het geheim van een goede knoflooksaus is veel volle yoghurt gebruiken.

Groene asperges met mimosa en krokante toast

19 april 2019

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen

   Reacties

Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.

Items 21 tot 30 van 87

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 9