Bloemkooltaart van Ottolenghi
Vegetarisch gerecht

Bloemkooltaart van Ottolenghi

Details

Tijdens het testen van deze bloemkooltaart, geïnspireerd op een recept van Ottolenghi was iedereen in de keuken enthousiast! De bloemkool stoom ik beetgaar voordat ik de taart afbak, die qua structuur lijkt op een luchtige hartige cake. De basilicum geeft dit taartje een fijne smaak. Met deze taart is het een feest zoveel groenten te eten! Erbij serveer ik mijn favoriete rijke aardappelsalade van krieltjes met appel.

Ingrediënten

Bloemkool, krieltjes, bleekselderij, appel, prei, veldsla, rode ui, Griekse yoghurt, yoghurt, scharrelei, parmezaanse kaas, bakpoeder, bloem, citroen, peterselie, rozemarijn, basilicum, kurkuma, extra vergine olijfolie, peper & zout.

Opwarmen

Oven 20 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm het bloemkooltaartje op het bakpapier 10 minuten (niet langer, want dan droogt het uit). Serveer met de aardappelsalade (koud). Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de bloemkool taart ik heb een tekort aan schalen.

Magnetron 750W

Verwarm het bloemkooltaartje op het bakpapier 1-2 minuten (1 persoon) tot 3-4 minuten (2 of meer personen). Serveer met de aardappelsalade (koud).

Leuk om te weten

Het bloemkooltaartje bevat geen boter, maar een beetje extra vergine olijfolie en lekker veel eieren die het luchtig maken.
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.

Deze dag kook ik ook...

Vleesgerecht

Mexicaanse chili

Details

Eén van mijn favorieten. De chili maak ik met pittig gekruid rundergehakt, zwarte bonen en gerookte paprika. Die laatste geeft een excentrieke licht rokerige smaak aan de chili. De salade van paprika, maïs en gepickelde rode ui is knapperig en fris. Met gestoomde basmatirijst en een dip van crème fraîche.

Glutenvrij Ingrediënten

Scharrel rundergehakt, basmatirijst, rode paprika, maïs, rode ui, witte ui, knoflook, tomatenpuree, zwarte bonen, mango chutney, crème fraîche, augurk, witte wijnazijn, biologische groentebouillon, suiker, kaneelstok, steranijs, bieslook, peterselie, limoen, rode peper, oregano, gerookte paprika, extra vergine olijfolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip en salade (koud).

Magnetron 750W

Verwarm de chili met de rijst afgedekt met het plasticfolie 3 minuten (1 persoon) en 6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de dip en salade (koud).

Leuk om te weten

De puntparika stoof ik mee in de chili en die geeft met de gerookte paprikapoeder een zoetige smaak aan de chili.
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Voorgerecht

Arabische linzensoep

Details

Een stevige en pittige Arabische soep met rode linzen, gekruid met mijn eigen Libanese 7-kruidenmengsel en met veel gepofte groenten en ingemaakte citroenschil. Vegetarisch. 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Rode linzen, aubergine, zoete aardappel, courgette, tomaat, ui, knoflook, biologische groentebouillon, komijnzaad, korianderzaad, chili, ras el hanout, ingemaakte citroen, peterselie, zelfgemaakt 7-kruidenmengsel (bevat: piment, peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, gember).
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.
Nagerecht

Hopjesvla met room

Details

Hopjesvla: de unieke combinatie van een zelfgemaakte vla met een verfijnde koffiekaramelsmaak. Met een laagje luchtig geslagen room.

Glutenvrij Ingrediënten

Koksroom, slagroom, kristalsuiker, poedersuiker, gepasteuriseerd eigeel, maizena, espresso, rum, kardemom.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Helaas. De boodschappen voor deze dag zijn al gedaan. Je kunt dus niet meer bestellen.