MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Babi pangang
Vleesgerecht

Babi pangang

Details

Deze babi pangang heb ik ontwikkeld zodat die gezonder én lekker is. Ik gebruik voor dit gerecht mager varkensvlees van Beemsterlant's varken, die we eerst marineren, dan roosteren en vervolgens uren laten stoven in een zelfgemaakte zoetzure saus. De pittige nasi met rijst zit vol verse, knapperige groenten. Met ingemaakte zoetzure komkommer.

Glutenvrij Ingrediënten

Procureur (malse varkensnek), basmatirijst, zilvervliesrijst, wortel, paksoi, tuinerwt, bosui, taugé, komkommer, rode peper, sinaasappel, citroen, citroengras, komijn, kurkuma, verse gember, steranijs, szechuan peper, korianderzaad, kruidnagel, kaneel, knoflook, maizena, sambal badjak, glutenvrije ketjap manis, tomatenpuree, palmsuiker, witte wijnazijn, sesamolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de babi pangang en de nasi afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie in ovenschaal 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de ingemaakte komkommer (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Verwarm de babi pangang en de nasi afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Serveer met de ingemaakte komkommer (koud).

Leuk om te weten

Sichuan peper is een roze peper die veel in China wordt gebruikt en heeft een hele eigen wat citrusachtige en pittige smaak.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Ottolenghi's frittata
Vegetarisch gerecht

Ottolenghi's frittata

Details

Gebaseerd op een recept van Ottolenghi maar met mijn eigen 'touch'. Deze Italiaanse frittata maak ik met bloemkool en scamorza kaas. Deze smakelijke kaas komt uit het zuiden van Italië en ik gebruik de gerookte variant, dat geeft een excentrieke smaak. Erbij serveer ik een fantastische salade van onder andere quinoa, rucola, geroosterde pompoen en pompoenpitten met een klassieke dressing.

Glutenvrij Ingrediënten

Bloemkool, veldsla, rucola, radijs, pompoen, knolselderij, sperziebonen, spinazie, tuinerwten, gepasteuriseerd scharrelei, belegen kaas, scamorza (gerookte mozzarella), crème fraîche, dijonmosterd, quinoa, pompoenpitten, verse peterselie en bieslook, gerookt paprikapoeder, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharrelei, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de frittata afgedekt in de schaal met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 35 minuten (2 of mee rpersonen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de frittata afgedekt met het plastic folie 3 minuten (1 persoon) tot 7 minuten (2 personen). Serveer met de salade en dressing (koud).

Leuk om te weten

Scamorza is een Italiaanse kaas, die ook wel 'gerookte mozzarella' wordt genoemd. De kaas smaakt voller en pittiger dan mozzarella en is daarom een smaakmaker in deze frittata en heeft een donkere kleur.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Chicken mascarpone truffel
Klassieker

Chicken mascarpone truffel

Details

Zacht gestoofde kip (beter leven 2 sterren) in witte wijn & mascarpone saus met truffel. Een perfecte combinatie! Met beetgare goede kwaliteit rigatoni pasta en een flinke portie geroosterde paprika, paddenstoelen, venkel en knapperige sperzieboontjes. Smakelijk eten!

Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), venkel, rode en gele paprika, sperzieboon, kastanje champignons, spinazie, aardappel, Parmezaanse kaas, rigatoni pasta (bevat gluten), witte ui, knoflook, gepasteuriseerd scharrelei, verse peterselie en tijm, witte wijn, biologische groentebouillon, mascarpone, crème fraiche, room, ricotta, truffel tapenade (van zomertruffel), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de pasta en de groenten beide afgedekt 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 30 minuten 200°C

Verwarm de pasta en de groenten beide afgedekt 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen).

Leuk om te weten

De venkel rooster ik in de oven tot lichtgekleurd en zacht. Zo wordt deze groente zoetig van smaak.
Uitverkocht voor deze dag
Stamp met vega kroketje
Vegetarisch kindergerecht

Stamp met vega kroketje

Details

Deze smeuïge groene stamppot is lekker voor jong en oud! Ik stoom de prei, snijbonen en doperwten kort en stamp dit samen met kruimige aardappelen en witte bonen tot een smeuïg geheel. Erbij geef ik een lekker krokant broccoli kaaskroketje.
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Broccoli kaaskroketje (broccoli, belegen kaas, aardappel, tarwebloem, melk, room, ui, citroen, suiker, selderij), aardappel, prei, snijbonen, witte bonen, doperwten, verse peterselie, melk, mosterd, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, zout en peper

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal het kroketje (1 pp)uit de schaal en verwarm de stamp afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten voor 1 persoon en 5-8 minuten voor 2 of meer personen. Leg de laatste 2 minuten het kroketje op bakpapier erbij, let op: in de magnetron wordt het kroketje niet krokant.

Oven 20 minuten 200°C

Haal het kroketje (1 pp) uit de schaal en verwarm de stamp afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 10-15 minuten voor 1 persoon en 20-25 minuten voor 2 of meer personen. Leg de laatste 10 minuten het kroketje op bakpapier erbij.

Uitverkocht voor deze dag
Aardappelsoep met venkel
Vegetarisch voorgerecht

Aardappelsoep met venkel

Details

Een frisse soep vol gestoofde verse venkel en verse kruiden, gebonden met aardappel. Glutenvrij, 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, venkel, sperziebonen, prei, verse bieslook, groene kool, bladspinazie, witte ui, knoflook, peterselie, verse basilicum, venkelzaad, melk, mosterd, room, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Appelcake uit Kent
Nagerecht

Appelcake uit Kent

Details

Appeltaartcake vol rozijnen, kaneel en hazelnoten.

Ingrediënten

Appel, rozijnen, kaneel, hazelnoten, roomboter, citroen, tarwebloem, bakpoeder, rietsuiker, gepasteuriseerd scharrelei, vanillestok, zout
Uitverkocht voor deze dag