MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Babi ketjap met kokosboontjes
Vleesgerecht

Babi ketjap met kokosboontjes

Details

Naast het kwaliteits varkensvlees van Beemsterlant's varken, gebruik ik mooie ingrediënten om zo een echte babi ketjap te maken: zacht, lichtpittig en friszoet. De beetgare boontjes wok ik in een licht-pittige kokos chilicurry. De gestoomde rijst maakt dit typische Indonesische gerecht helemaal af. Selamat Makan!

Glutenvrij Ingrediënten

Procureur van Beemsterlant's varken, zilvervliesrijst, basmatirijst, sperziebonen, rode ui, witte ui, knoflook, kokosmelk, pinda, glutenvrije ketjap manis, limoensap, limoenblad, citroen, palmsuiker, korianderzaad, verse koriander, sambal brandal, tamarinde, komijn, verse gember, lombokpeper, chilipeper, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm in ovenschaal de babi ketjap en de rijst met boontjes afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen). Serveer eventueel met de koriander.

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de babi ketjap en de rijst met boontjes afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-8 minuten (2 of meer personen). Serveer eventueel met de koriander.

Leuk om te weten

Ik marineer het vlees een dag van tevoren en daarna gaat het uren in de oven, zodat het helemaal zacht en zoetig wordt.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag

Deze dag kook ik ook...

Indiase Bhaji met Sag Aloo
Veganistisch gerecht

Indiase Bhaji met Sag Aloo

Details

Ik ben fan van de Indiase keuken en ook dit gerecht is een voorbeeld van de rijke keuken daar. Bhaji's zijn groentebeignets, die ik maak met kikkererwtenmeel. Ze zijn mooi knapperig en niet vet. Sag Aloo is een licht-pittige curry van spinazie en gestoomde aardappel. De knapperige salade maak ik met onder andere gele paprika, witte kool en kokos. Samen met de vegan yoghurtdip is dit een lekkere en gezonde veganistische maaltijd.

Glutenvrij Ingrediënten

Aardappel, spinazie, witte kool, wortel, gele paprika, tuinerwt, komkommer, knoflook, klapper (gemalen kokos), mango chutney, limoen, rozenwater, kikkererwtenmeel, sojayoghurt, gist, rijstmeel, amandelschaafsel, citroensap, kurkuma, komijnzaad, mosterdzaad, suiker, kaneelstok, steranijs, munt, verse gember, chilipoeder, groene peper, rode peper, garam masala (mosterdzaad, koriander, kurkuma, komijn, nigella, fenegriek, peper), gekonfijte citroen, extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de sag aloo (aardappel/spinazie) afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm de bhaji onafgedekt 10 minuten op het bakpapier. Serveer met de dip en salade (koud).

Magnetron 6 minuten 750W

Haal de bhaji met bakpapier uit de schaal. Verwarm de sag aloo (aardappel/spinazie) afgedekt met het plasticfolie 2-4 min (1 persoon) tot 4-6 min (2 of meer personen). Verwarm de bhaji 1 min op het bakpapier (deze wordt niet knapperig in de magnetron). Serveer met de dip en salade (koud).

Leuk om te weten

Wist je dat Sag Aloo letterlijk 'spinazie aardappel' betekent? Het gerecht kom oorspronkelijk uit Punjab en wordt traditioneel met mosterdblad gegeten in plaats van spinazie.
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Kip cordon bleu
Klassieker

Kip cordon bleu

Details

Deze scharrelkipfilet vullen we met ham van Beemsterlant's varken en Hollandse (Stolkse) belegen kaas. We paneren de kip met broodkruim en garen de cordon bleu in de oven, dit is gezonder dan bakken in de pan en net zo lekker! Met een garnituur 'bonne femme': gebakken aardappeltjes, paddenstoelen, spekjes, wortel en doperwt. Erbij krijg je kropsla en een zelfgemaakte vinaigrette.

Ingrediënten

Kip cordon bleu (scharrel kipfilet, paneermeel, Stolkse belegen kaas, achterham van Beemsterlant's varken), aardappel, romeinse sla, sperziebonen, doperwten, wortel, champignons, witte ui, spekblokjes, gepasteuriseerd eiwit, zelfgemaakte vinaigrette (mosterd, witte wijnazijn, zout, dille, dragon, kervel, peterselie, bieslook, gepasteuriseerd eigeel. extra vergine olijfolie), zonnebloemolie, peper & zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de bonne femme met de kip afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 -20 min (1 persoon) tot 20-30 min (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5 minuten onafgedekt voor een knapperig korstje. Serveer met de kropsla en vinaigrette (koud). Let op: er zit een houten stokje in de kip!

Magnetron 8 minuten 750W

Verwarm de bonne femme met de kip afgedekt met het plasticfolie 3-4 min (1 persoon) tot 4-8 min (2 of meer personen). De kip wordt niet meer knapperig in de magnetron. Serveer met de kropsla en vinaigrette (koud). Let op: er zit een houten stokje in de kip!

Leuk om te weten

Let op: er kan nog een stokje in de kip zitten!
Uitverkocht voor deze dag
Zalm quiche met broccolistamp
Kindergerecht

Zalm quiche met broccolistamp

Details

Deze quiche valt in de smaak bij kinderen. Door de gerookte én gestoomde zalm die ik gebruik in dit taartje, is de zalmsmaak subtiel en zacht. Erbij geef ik een gezond stamppotje vol fijne broccoli, klein gesneden courgette en wortel.

Ingrediënten

Gerookte zalm, verse zalmfilet, aardappel, broccoli, courgette, wortel, bladerdeeg (tarwebloem, boter), crème fraîche, roomkaas, Dijon mosterd, melk, extra vergine olijfolie, gepasteuriseerd scharrelei, dille, bieslook, citroen, peper&zout

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de groentestamppot afgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen) en het taartje op het bakpapier (zo wordt de bodem knapperig) 15 minuten.

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de groentestamppot afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm het taartje op het bakpapier 1 minuut (het bladerdeeg wordt niet knapperig vanwege het gebruik van de magnetron).

Leuk om te weten

Zalm zit vol goede vetzuren, zoals Omega-3, die essentieel zijn voor het hart en bloedvaten.
Uitverkocht voor deze dag
Marokkaanse kippensoep
Voorgerecht

Marokkaanse kippensoep

Details

Deze lichtpittige Marokkaanse kippensoep op basis van zoete aardappel, courgette en tomaat, zit vol stukjes kip (beter leven 2 sterren) en verse kruiden. 500 ml, genoeg voor twee personen.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), zoete aardappel, wortel, courgette, witte ui, tomaat, appel, knoflook, rode peper, kikkererwten, verse gember, verse geelwortel, gekonfijte citroen, komijnzaad, venkelzaad, mosterdzaad, paprikapoeder, roomboter, rozijnen, abrikozen, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, suiker, zonnebloemolie, peper & zout
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag
Yoghurtmousse met roodfruit
Nagerecht

Yoghurtmousse met roodfruit

Details

Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.

Glutenvrij Ingrediënten

Bramen, frambozen, aardbeien, diverse (wilde) bessen, yoghurt, slagroom, gepasteuriseerd eiwit en eigeel, kristalsuiker, citroenschil, sinaasappelschil, gelatine, vanillestok, marasquin (kersenlikeur)
  • Glutenvrij
  • Glutenvrij
Uitverkocht voor deze dag