MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Aubergine tarte tatin
Vegetarisch gerecht

Aubergine tarte tatin

Details

Een leuke toevoeging op onze vegetarische gerechten is dit mooie taartje van aubergine en pijnboompitten, op de kop gebakken in de oven, zodat de bodem (wat dus eerst de bovenkant was!) krokant is. De aubergine is heerlijk zacht en smaakt goed met de gekarameliseerde rode ui, feta en ovengeroosterde tomaatjes. Met een frisse salade met quinoa en pompoenpitten.

Ingrediënten

Aubergine, knolselderij, cherry tomaat, pompoen, sperzieboon, doperwt, spinazie, rode ui, quinoa, pompoenpitten, verse salie, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet), pijnboompitten, feta, rozijn, basterdsuiker, witte wijnazijn, zwarte peper, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, mosterd, azijn, tabasco, kerrie, groentebouillon, zout), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tarte tatin op het bakpapier 15 tot 20 minuten. Serveer met de salade (koud) en dressing.

Magnetron 2 minuten 750W

Verwarm de tarte tatin op het bakpapier 2 minuten, let op het bladerdeeg blijft niet krokant in magnetron. Serveer met de salade (koud) en dressing.

Leuk om te weten

De rode ui stoof ik lange tijd met verse salie en rozijnen, zo karameliseert de ui en wordt zoetig van smaak.

Deze dag kook ik ook...

Maleisische kip-curry
Vleesgerecht

Maleisische kip-curry

Details

Één van onze favoriete curry's in de keuken! Scharrelkipdijbeen, gember, ui, rode peper en knoflook trekken urenlang met kokosmelk, zodat er een niet te pittige en smaakvolle curry ontstaat. De blaadjes van de limoen maken de curry fris. Erbij serveer ik een groente-mix en gestoomde rijst. Daarnaast een bakje met verse koriander: apart erbij, voor de liefhebbers.

Glutenvrij Ingrediënten

Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), basmatirijst, zilvervliesrijst, sperziebonen, spitskool, wortel, doperwt, witte ui, knoflook, kokosmelk, Thaise basilicum, rode peper, verse citroengras, gember, kurkuma, limoenblad, steranijs, palmsuiker, glutenvrije sojasaus, vissaus, verse koriander (in apart bakje), zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Oven 30 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

De curry en de rijst beide afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer eventueel met de koriander.

Magnetron 6 minuten 750W

De curry en de rijst beide afgedekt met het plasticfolie 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Serveer eventueel met de koriander.

Leuk om te weten

Kaffir Lime Leaves, oftewel limoenblad, is heerlijk in Oosterse gerechten. Ik stoof het mee in deze curry.
  • Glutenvrij
Gegrilde zalm met ravioli
Luxegerecht

Gegrilde zalm met ravioli

Details

Dit luxe gerecht met verse ravioli van spinazie en ricotta komt in een dille-room saus van gerookte zalm. Met verse zalmfilet met de huid van de gril, een perfecte combinatie. De salade van tuinboontjes, groene asperges en knapperige Italiaanse slasoorten met frisse vinaigrette maakt het feestje compleet ;)
Gerecht anders dan op de foto.

Ingrediënten

Ravioli met ricotta/spinazie vulling (bloem, ricotta, gepasteuriseerd scharrelei, Parmezaanse kaas, spinazie, aardappel), zalmfilet met de huid, gerookte zalm, dille, dragon, witte ui, knoflook, venkel, tuinbonen, groene asperges, komkommer, ingemaakte citroen, radijs, diverse slasoorten, room, crème fraiche, gepasteuriseerd scharrelei, biologische groentebouillon, roomboter, mosterd, witte wijn, witte wijnazijn, dragon, kervel, peterselie, bieslook, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper en zout

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Haal zalm met bakpapier uit de schaal en houd apart. Verwarm de ravioli afgedekt met het afdekfolie 4 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen). Leg dan de zalm erop, dek weer af en verwarm alles nog 1 minuut (1 persoon) tot 2-3 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette.

Oven 30 minuten 200°C

Haal zalm met bakpapier uit de schaal en houd apart. Verwarm de ravioli afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15 minuten (1 persoon) tot 20-22 minuten (2 of meer personen). Leg dan de zalm erop, dek weer af en verwarm alles nog 4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en vinaigrette.

Hachee met rode kool
Klassieker

Hachee met rode kool

Details

Een klassiek recept uit de Hollandse keuken; hachee met rode kool. Het vlees stoof ik urenlang met tijm, jeneverbessen en kruidnagel, totdat het heel mals is. Ook de rode kool verdient extra aandacht: ik stoof het met kruidnagel, laurier en kaneel. Hierdoor krijgt het een intense smaak. Geserveerd met een aardappelpuree. Eet smakelijk!

Glutenvrij Ingrediënten

Longhaas, rode kool, appel, witte ui, tomatenpuree, rode wijn, balsamico azijn, kruidnagel, kaneelstok, jeneverbes, laurier, bruine basterdsuiker, roomboter, melk, witte wijnazijn, mosterd, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), extra vergine olijfolie, zonnebloemolie, peper & zout.
  • Glutenvrij

Opwarmen

Magnetron 8 minuten 750W

Voorkeur van Marleen

Verwarm de rode kool, puree en de hachee afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) of 4-8 minuten (2 of meer personen).

Oven 35 minuten 200°C

Verwarm de rode kool, puree en de hachee afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 35 minuten (2 of meer personen).

  • Glutenvrij
Oma's rundersoep
Voorgerecht

Oma's rundersoep

Details

Een ouderwetse Hollandse soep boordevol seizoensgroenten met boterzachte stukjes rundvlees. Zoals oma 'm vroeger maakte! 500 ml, voldoende voor 2 borden.

Ingrediënten

Scharrelrundvlees, tomaat, witte ui, wortel, bleekselderij, knoflook, rozemarijn, tijm, rode wijn, peterselie, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper, zout.
Thanksgiving Pumpkin Cake
Nagerecht

Thanksgiving Pumpkin Cake

Details

Met Thanksgiving mag een goede Pumpkin Cake niet ontbreken! Deze traditionele cake maak ik met gestoofde pompoen, sinaasappelschil en specerijen. Bovenop komt een frisse 'frosting' en geroosterde pecannootjes.

Ingrediënten

Pompoen, pecan noten, roomkaas, sinaasappelschil, piment, kaneel, kruidnagel, gember, gepasteuriseerd ei, vanille, roomboter, zonnebloemolie, bloem, baksoda, bakpoeder, bruine suiker, kristalsuiker, zout