MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Aubergine tarte tatin
Vegetarisch gerecht

Aubergine tarte tatin

Details

Een leuke toevoeging op onze vegetarische gerechten is dit mooie taartje van aubergine en pijnboompitten, op de kop gebakken in de oven, zodat de bodem (wat dus eerst de bovenkant was!) krokant is. De aubergine is heerlijk zacht en smaakt goed met de gekarameliseerde rode ui, feta en ovengeroosterde tomaatjes. Met een frisse salade met quinoa en pompoenpitten.

Ingrediënten

Aubergine, knolselderij, cherry tomaat, pompoen, sperzieboon, doperwt, spinazie, rode ui, quinoa, pompoenpitten, verse salie, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet), pijnboompitten, feta, rozijn, basterdsuiker, witte wijnazijn, zwarte peper, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, mosterd, azijn, tabasco, kerrie, groentebouillon, zout), zonnebloemolie, peper&zout

Opwarmen

Oven 15 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de tarte tatin op het bakpapier 15 tot 20 minuten. Serveer met de salade (koud) en dressing.

Magnetron 2 minuten 750W

Verwarm de tarte tatin op het bakpapier 2 minuten, let op het bladerdeeg blijft niet krokant in magnetron. Serveer met de salade (koud) en dressing.

Leuk om te weten

De rode ui stoof ik lange tijd met verse salie en rozijnen, zo karameliseert de ui en wordt zoetig van smaak.
Uitverkocht voor deze dag