
Vegetarisch gerecht
Aubergine tarte tatin
Details
Een leuke toevoeging op onze vegetarische gerechten is dit mooie taartje van aubergine en pijnboompitten, op de kop gebakken in de oven, zodat de bodem (wat dus eerst de bovenkant was!) krokant is. De aubergine is heerlijk zacht en smaakt goed met de gekarameliseerde rode ui, feta en ovengeroosterde tomaatjes. Met een frisse salade met quinoa en pompoenpitten.
Ingrediënten
Aubergine, knolselderij, cherry tomaat, pompoen, sperzieboon, doperwt, spinazie, rode ui, quinoa, pompoenpitten, verse salie, bladerdeeg (bloem, plantaardig vet), pijnboompitten, feta, rozijn, basterdsuiker, witte wijnazijn, zwarte peper, zelfgemaakte dressing (zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, mosterd, azijn, tabasco, kerrie, groentebouillon, zout), zonnebloemolie, peper&zout
Opwarmen
Oven 15 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tarte tatin op het bakpapier 15 tot 20 minuten. Serveer met de salade (koud) en dressing.
Magnetron 2 minuten 750W
Verwarm de tarte tatin op het bakpapier 2 minuten, let op het bladerdeeg blijft niet krokant in magnetron. Serveer met de salade (koud) en dressing.
Leuk om te weten
De rode ui stoof ik lange tijd met verse salie en rozijnen, zo karameliseert de ui en wordt zoetig van smaak.
Uitverkocht voor deze dag