MarleenKookt is open. Dit zijn onze maatregelen ivm het corona virus »
Andijvie stamp met kaaskroketjes
Vegetarische klassieker

Andijvie stamp met kaaskroketjes

Details

Deze vegetarische stamppot zit vol knapperige andijvie. Ik doe er fijngesneden zongedroogde tomaatjes en wat grove mosterd doorheen, dat geeft deze stamppot een verfijnde smaak. Erbij krijg je 2 kaaskroketjes en als dip een compote van mango en grove mosterd.

Ingrediënten

Aardappel, andijvie, witte ui, kaaskroketjes (oude kaas, ui, olie, bloem, room, mais, erwt), zongedroogde tomaat, bieslook, roomboter, grove mosterd, peper&zout

Opwarmen

Oven 35 minuten 200°C

Voorkeur van Marleen

Verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 10-15 minuten. Serveer met de chutney (koud).

Magnetron 7 minuten 750W

Verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 1-2 minuten (ze worden wat minder krokant in de magnetron). Serveer met de chutney (koud).

Leuk om te weten

Andijvie is rijk aan provitamine A, foliumzuur, kalium, calcium en ijzer.
Uitverkocht voor deze dag