
Vegetarische klassieker
Andijvie stamp met kaaskroketjes
Details
Deze vegetarische stamppot zit vol knapperige andijvie. Ik doe er fijngesneden zongedroogde tomaatjes en wat grove mosterd doorheen, dat geeft deze stamppot een verfijnde smaak. Erbij krijg je 2 kaaskroketjes en als dip een compote van mango en grove mosterd.
Ingrediënten
Aardappel, andijvie, witte ui, kaaskroketjes (oude kaas, ui, olie, bloem, room, mais, erwt), zongedroogde tomaat, bieslook, roomboter, grove mosterd, peper&zout
Opwarmen
Oven 35 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de stamppot afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 10-15 minuten. Serveer met de chutney (koud).
Magnetron 7 minuten 750W
Verwarm de stamppot afgedekt met het plasticfolie 3-4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kroketjes op het bakpapier 1-2 minuten (ze worden wat minder krokant in de magnetron). Serveer met de chutney (koud).
Leuk om te weten
Andijvie is rijk aan provitamine A, foliumzuur, kalium, calcium en ijzer.
Uitverkocht voor deze dag